Любителите на божествено красивото цвете не са малко. И всички

...
Любителите на божествено красивото цвете не са малко. И всички
Коментари Харесай

Ако поливате орхидеята така, вие я обричате на смърт

Любителите на божествено красивото цвете не са малко. И всички те са наясно с това, че растението си има своите характерни потребности. То се нуждае от хранителни субстанции, с цел да оцелява и да ви подарява с божествените си цветове.

Едно обаче е обезпечено – в случай че я поливате по този метод, вие автоматизирано я обричате на крах.

Как НИКОГА да не поливаме орхидеята?

Забравете за лейката

Опитните градинари са единомислещи, че красивото цвете не трябва да се полива благодарение на лейка. Забравете за този съд, когато става въпрос за развъждането на орхидеи.

Поливайте с твърда вода

Забравете за вода, в която има голямо количество калций. Нежните цветове на орхидеята няма да се зарадват. Специалистите считат, че дъждовната вода най-вече се харесва на растенията. Нея можете да си набавите напролет, лятото и есента. Зимата е добре да поливате цветето с разтопен сняг.
 Кой да допусна, че красивата орхидея крие тези ОПАСНОСТИ Кой да допусна, че красивата орхидея крие тези ОПАСНОСТИ
Напоследък от ден на ден хора отглеждат орхидеи. Малцина се задоволяват с хубостта единствено на едно растение. Ако един път се престрашите да вн...

Не поливайте непосредствено в саксията

Забравете за този способ на поливане. Орхидеите имат по-специфични условия, когато се нуждаят от вода. Трябва да вземете съда, в който са и да го потопите в кофа или леген с дъждовна вода. Дръжте го в продължение на 4-5 минути и след което го извадете.

Оставете растението встрани, тъй че непотребната вода да се изцеди и то да може да поеме тъкмо толкоз течности, от колкото се нуждае.

Обикновеното поливане не разрешава на корена да поеме влагата, от която се нуждае. По този метод обричате омайно красивото цвете на сигурна гибел. Не след дълго листата му ще стартират да пожълтяват, а вие ще се питате къде тъкмо сте сбъркали.
 Ако вашата орхидея има стърчащи корени, неотложно направете ТОВА Ако вашата орхидея има стърчащи корени, неотложно направете ТОВА
Орхидеите са едни от най-вълнуващите растения, до които човешко око се е докосвало. Те са толкоз нежни, ефирни и завладяващи. Цветовет...

Дръжте саксията на западен или източен прозорец

Ако поставите орхидеята на едно от двете изложби, вие автоматизирано я предпазвате от директните слънчеви лъчи, които не се нравят на растението.

Два пъти в месеца подхранвайте вашата орхидея

За да й осигурите нужните хранителни субстанции, би трябвало да добавяте специфични торове към водата.

Спазвайте всички тези правила и ви подсигуряваме, че ще се радвате на приказно красиви растения, даряващи ви с деликатност.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР