Любимият на поколения Реджинал Кенет Дуайт, по-известен като Елтън Джон,

...
Любимият на поколения Реджинал Кенет Дуайт, по-известен като Елтън Джон,
Коментари Харесай

Елтън Джон на 72 г.: Любопитни факти за поп легендата

Любимият на генерации Реджинал Кенет Дуайт, по-известен като Елтън Джон, навършва 72 години през днешния ден. В своята над 50-годишна кариера той се радва на международна популярност, достигнала своя връх през 70-те години на XX век.

Елтън Джон е продал над 450 млн. албума и над 200 млн. сингъла по целия свят, което го прави един от най-успешните реализатори за всички времена. Някои от най-големите му шлагери са „ Sorry Seems To Be The Hardest Word”, „ I'm Still Standing”, „ Sacrifice”, „ Your Song”, „ Rocket Man”, „ Daniel” и доста други.

Снимка: БГНЕС

Онлайн изданието Greenville News напомня някои любопитни обстоятелства за артиста, който е бил титулуван за рицар от кралица Елизабет II през 1998 година

Когато е трансформирал името си, Реджинал Дуайт е избрал театрално име, с което е желал да благодари на вокалиста Джон Балдри и саксофониста Елтън Дийн. За презиме той си избира името Херкулес, което не е обвързвано със митологичния воин, а с името на коня от американския ситком “Steptoe and son” от 1962 година

Снимка: Getty Images

Албумът с най-хубавите шлагери на Елтън Джон от 1974 година е един от 21-те най-продавани албума за всички времена по данни на Асоциацията на записващата промишленост на Америка. Албумът има продадени над 16 милиона копия.

Въпреки че става звезда при започване на 70-те, артистът не е получил премия „ Грами” до 1986 година Наградата е присъдена за най-хубаво осъществяване от дует или група с вокал, където Елтън си партнира със Дион Уарвик, Стиви Уондър и Гладис Найт в песента „ За това са приятелите” („ That’s What Friends Are For”).

В зората на кариерата си Елтън Джон е бил прочут със своите блестящи костюми. Той излиза на сцената, затрупан със пера, диаманти и очила, на които е било изписано името му със светлина. На някои свои участия той е бил облечен като Статуята на свободата или Доналд Дък.

Елтън Джон е кръстник на редица известни деца, измежду които Шон Ленън – синът на Джон Ленън и Йоко Оно, както и на Бруклин и Ромео Бекъм – децата на Дейвид и Виктория Бекъм.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР