Любимият на поколения магьосник Хари Потър се завръща, този път

...
Любимият на поколения магьосник Хари Потър се завръща, този път
Коментари Харесай

Хари Потър се завръща като сериал: нямаме търпение

Любимият на генерации вълшебник Хари Потър се завръща, този път - на дребния екран. Филмовата компания Warner Bros. Discovery Inc. е задействала договорка за акомодацията на емлематичната поредност на Джей К. Роулинг, заяви Bloomberg.

Седемте истории за „ Хари Потър “ скоро могат да бъдат приспособена като ефирен сериал в HBO Max. Всяка от книгите от поредицата ще бъде приспособена епизодично за услугата - по една книга на сезон, прецизират още от медията.



Източници, осведомени с въпроса, потвърдиха договарянията, само че споделиха пред IndieWire, че за момента договорката не е оповестена публично.

Компанията се надява сериалът да се трансформира в крайъгълен камък в нова стрийминг тактика, която ще бъде оповестена идната седмица от компанията майка на HBO – Warner Bros. Главният изпълнителен шеф на компанията Дейвид Заслва и ръководителят на HBO Кейси Блойс са работили дружно, с цел да убедят Роулинг в продуцирането на нов сериал, само че договорката не е приключена.



Между другото, измежду фентъзи почитателите от дълго време гори желанието за основаването на ефирен сериал за Хари Потър. Ентусиазмът за плана обаче все намираше пречки поради изявления на Роулинг по отношение на наболели обществени проблеми. Авторката е мощно подложена на критика за политическите си възгледи и многократните ѝ офанзиви против транссексуални хора и LGBTQ общността. Това се явяваше нееднократно като преграда към реализацията на сходен план.

Предложеният ефирен сериал „ Хари Потър “ ще приспособява историята, която към този момент е изиграна на огромния екран от Даниел Радклиф, Ема Уотсън и Рупърт Гринт от 2001 до 2011 година Твърди се, че Роулинг ще взе участие в работата по сериала, с цел да управлява близостта му с оригинала, само че не би влезнала в ролята на негов основен основател, допълват още от Bloomberg.



Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР