Любимият на мнозина роман на Агата Кристи Десет малки негърчета,

...
Любимият на мнозина роман на Агата Кристи Десет малки негърчета,
Коментари Харесай

Десет малки негърчета на Агата Кристи вече ще се издава с ново заглавие в България

Любимият на мнозина разказ на Агата Кристи " Десет дребни негърчета ", към този момент няма да се среща на книжния пазар с това име. Така че би трябвало да бъдете готови, в случай че желаете да се сдобието с криминалето - не го търсете със остарялото име, а с новото, което ще е " Те бяха 10 ".

В романа се споделя за 10 души, които идват в имение на ненаселен остров, поканени от незнаен за тях хазаин. Те не се познават и наподобява нямат нищо общо между тях. В първата им нощ в имението един тях е токсичен. Останалите откриват, че не могат да изоставен острова и напрежението се повишава. 

Романът автентично е публикуван първо във Великобритания под името " Десет дребни негърчета “ през 1939. Всички препратки към " индианци “ в историята автентично са " негри “: по този метод е наименуван и " Негърския остров “, а не " Индиански остров “. Британските издания не престават да употребяват истинското заглавие до 1980 година. Алтернативното заглавие " And Then There Were None " (б.р - И никой не остана “ ) се появява за пръв път през 1985 година.

Въпреки фактът че заглавието на романът е било променено, в доста страни книгата е известна под заглавието " Десет дребни негърчета “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР