Любими звезди ни пренасят от златните години на българската естрада

...
Любими звезди ни пренасят от златните години на българската естрада
Коментари Харесай

Новият български сериал „ПОРТАЛЪТ“ тръгва скоро по БНТ

Любими звезди ни придвижват от златните години на българската сцена до наши дни.
В сериала е и последната роля на Татяна Лолова

След броени седмици Българската национална телевизия ще зарадва феновете с нов български сериал „ ПОРТАЛЪТ “. Приключенската драма с детайли на романтика, комедия и завладяваща кримка ще ни придвижи във времето и ще ни потопи в музиката от 70-те години с някои от обичаните и до през днешния ден хитови песни.

Криминалният психолог Крум Бонев (в ролята Велислав Павлов) попада в от дълго време отминалата 1979 година, където стартира да проверява ликвидиране, което още не се е състояло. В същото време пришелец от предишното – eксцентричният учен-физик Джингиби (в ролята Александър Кънев) стартира свое лично премеждие в 2019 година Сюжетът ни трансферира в разнообразни декади с фина загадъчна линия и мемоари за среда, събития и песни.



„ Основно предизвикателство беше да пресъздадем безапелационно една отминала ера, която е хронологически близка, само че стилистично е доста отдалечена от сегашното “, споделя Матей Константинов - основен сценарист и продуцент на „ ПОРТАЛЪТ “. „ На всички равнища по основаването на сериала се стремихме да покажем предишното оптимално обективно, само че с авантюристичен, а не политически привкус. Без да даваме оценки. Надявам се, че ще бъдем безапелационни при „ прекосяването през портала на времето “ от особеностите на езика и сценографията до цялостния дизайн. В дните, когато пътуването в пространството е лимитирано, ние ще предложим едно прекосяване във времето - приключенско, изпълнено с въпроси, с страсти и доста музика. “, добавя Матей Константинов.

„ Щастлив съм, че Българска национална телевизия ще предложи на феновете нов сериал напълно скоро “, споделя Ивайло Огнянов, шеф „ Програмно наличие “ на публичната телевизия. „ ПОРТАЛЪТ “ е завладяваща история с присъединяване на редица звезди на актуалното кино. Българска национална телевизия има обичаи да основава и предлага качествена българска продукция. Стремежът и напъните ни в тази посока не престават. Сериалът ще бъде едно вълнуващо премеждие с престъпен сюжет, непредвидени обрати и непреходни песни от златните години на естрадата. Не го пропускайте! “

За продукцията се заприказва още през есента по време на фотосите. Зад плана стои креативният и продуцентски екип на „ LOVE.NET” и „ Вездесъщият “. Сценарият е на Матей Константинов, Илиян Джевелеков и Нели Димитрова. Илиян Джевелеков режисира всички шест серии, камерата е поверена на Мартин Балкански, художник е Георги Димитров. Изпълнителен продуцент е „ Мирамар филм “.



Цяла плеяда от звезди ще съпровождат феновете през портала на времето. Ще забележим артисти от разнообразни генерации, обичани реализатори в необикновени функции, ще открием и нови лица. Те се превъплъщават в трагични и комични персонажи от близкото минало и сегашното. Много от героите в сериала са основани на архетипни облици, в които сценаристите и актьорите влагат характерност и уникалност.

Освен Велислав Павлов и младият артист Александър Кънев, с основни функции в сериала са Джулия Бочева и Стефания Кочева като блестящи, надарени и многопластови естрадни звезди. Партнират им Стефка Янорова, Михаил Мутафов, Герасим Георгиев-Геро, Дарин Ангелов, Свежен Младенов, Мария Стефанова, Радена Вълканова, Мария Илиева, Даниел Цочев, Борис Луканов, Христо Мутафчиев, и доста други.

В „ ПОРТАЛЪТ “ е и последната кино роля на незабравимата Татяна Лолова. Образът на вуйна Зорка - жена с висок дух и бодър темперамент, макар превратностите на ориста – е написан особено за нея.

Ключово място в сериала заема българската естрадната музика. Ще чуем както известни части на Йорданка Христова, Орлин Горанов, Мария Нейкова, Георги Минчев, по този начин и по-малко познати, само че доста красиви песни на Ангел Заберски, Светозар Русинов по текстове на Дамян Дамянов, Михаил Белчев, Димитър Василев. В саундтрака са включени и модерни части на групата JEREMY?.

Очаквайте „ Порталът “ скоро по Българска национална телевизия 1.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР