Любимата морска вила на покойния Иван Славков – Батето в

...
Любимата морска вила на покойния Иван Славков – Батето в
Коментари Харесай

Срамота! Къщата на Батето тъне в разруха (ГАЛЕРИЯ)

Любимата морска вила на починалия Иван Славков – Батето в Черноморец тъне в съсипия. Прочутият парцел, за който към момента се носят митове за купоните, които е приютявал, сега наподобява на къща на ужасите, претърпяла бомбена офанзива.

1 of 6

Въпреки окаяното положение, в което морската хасиенда на Батето се намира, тя е оповестена за обмен от околните му, които ѝ търсят нов притежател против 79 хиляди евро. Въпросният парцел, в който преди години под сурдинка се говореше, че незабравимият състезателен деятел е леел шампанско край басейна в компанията на многочислени хубавици, е платен пред далечната 1983 година, като се твърди, че цената му тогава е била единствено 1,50 лева на квадратен метър. Постройката се простира на 150 квадрата, а дворът е съвсем декар.

По това време къщата била в покрайнините на Черноморец, с цел да има зетят на Живков усамотение, само че към днешна дата край нея са изникнали много хотели. Големият хол с камина, трите бани с вани, помещението за джакузи сега обаче наподобяват повече от злокобно. Още има следи от мебели, дори кабелите от телефоните висят. Въпреки запуснатия тип на парцела архитектурата му към момента е впечатляваща, като се има поради, че вилата е вдигната през 80-те години на предишния век. Хасиендата има парно и подово отопление, а таванът е с дървена ламперия.

Половината от първия етаж обаче е строена без основи и постройката пропада. Ако роднините на Батето съумеят да я продадат, новият притежател евентуално ще би трябвало да я събори радикално, тъй като цялостният ремонт би излязъл прекомерно скъпо. Стените се разрушават, прозорците и вратите са изпочупени от вандали, гаражът е срутен със земята, а дворът е обраснал в плевели. Най-ценното нещо в него обаче е маслиновото дърво, което е едно от дребното в този регион.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР