Лявото обединение ЛЕВИЦАТА! застава изцяло зад справедливите искания на всички

...
Лявото обединение ЛЕВИЦАТА! застава изцяло зад справедливите искания на всички
Коментари Харесай

ЛЕВИЦАТА! предлага 8 мерки за спасяване на българското земеделие

Лявото обединяване ЛЕВИЦАТА! застава напълно зад справедливите претенции на всички български аграрни производители за избавяне на българското селско стопанство. В декларация в поддръжка на митинга, проведен от Българската асоциация на малинопроиводителите, ЛЕВИЦАТА! остро осъди дейностите на българските политици, с които се обрича на заличаване този жизненоважен за страната бранш от икномиката.

„ Коалицията упорства да спре унищожаването на българското земеделие, с цел да може България да възвърне изгубените си лидерски позиции на интернационалния пазар като производител на плодове, зелечуци, розово масло, мед, зърно, слънчоглед и доста други аграрни култури “, се акцентира в декларацията на ЛЕВИЦАТА!.

„ Българските политици, депутати,  държавни управления, са длъжници на българското селско стопанство, тъй като с неналичието на визия и  заинтригуваност България да поддържа своето мощно развито в предишното земеделие и да го модернизира, позволиха неравнопоставеност по отношение на останалите страни от Европейски Съюз във връзка с дотациите за земеделието. Това ограничи доста капацитета на бранша. Време е справедливостта да се възвърне, с цел да престанем да бъдем най-бедната страна в Европа. Нещо, което доста български политици, постоянно употребяват за опрощение на своите дейности или бездействия “, се споделя още в Декларацията.

Скъпата вода за напояване, непостижимите надценки и високите облаги за сметка на българските производители на плодове и зеленчуци и неравнопоставеното състояние по отношение на другите страни от Европейски Съюз във връзка с дотации, понижават конкурентоспособността на българските производители на плодове и зеленчуци. Приемане на мрачно, от страна на държавните управления, без разбори и разискване със заинтригуваните, на проекти и задължения към Европейски Съюз, убиват българското земеделие.

„ Ние предлагаме осем неотложни ограничения, които в кратковременен и дълготраен проект ще оказват помощ за възобновяване на българското земеделие “, се споделя в Деларацията на Коалиция ЛЕВИЦАТА! в поддръжка на българските аграрни производители:

1. Незабавно понижаване на цената на водата за напояване до равнищата на сезон 2022 година в кратковременен проект, което да даде сигурност на българските аграрни производители за производството им до сформирането на парламент.

След заработване на 49-тото Народно заседание - цялостни обезщетения за водата за напояване, тъй че тя да бъде безвъзмездна за земеделските производители като мярка, която ще даде на българските земеделци  глътка въздух след тежките години на пандемията и в години на рецесия.

2. Преработване на стратегическия проект в частта „ Земеделие “ с присъединяване на българските аграрни производители, тъй че дотациите през идващия действен интервал да са налични и за българските производители и те да не бъдат ненужно натоварвани със скъпи и неизпълними условия.

3. Подкрепата от страната за земеделските производители да се дефинира не просто на декари обработвани площи, а на база количество осъществена продукция.

4. Компенсиране от спешния запас на Европейски Съюз на българските производители на царевица, слънчоглед и зърно за нелоялната конкуренция и подбиването на цените на продукцията им с несъответствуващ на условията на Европейски Съюз импорт от Украйна.

5. Участие на представители на земеделските проиводители на плодове и зеленчуци при разискване на всички значими за бранша тематики, тактики, проекти, законодателни начинания и други и основаване на непрекъсната работна група, която да създава ограничения за развиване на бранша, неговото модернизиране и богатство.

6. Спешно възобновяване на унищожената мелиоративна инфраструктура и обезпечаване на безвъзмезден достъп на българските производители на плодове и зеленчуци до нея.

7. Възстановяване на функционалностите на държавното дружество „ Напоителни системи “ в поддръжка на българското селско стопанство.

8. Осигуряване на достъп до стратегии и благоприятни условия за модернизиране на българското земеделие и в частност българското произвеждане на плодове и зеленчуци.

В идващото Народно заседание ЛЕВИЦАТА! ще бъде почтен представител на българските производители на плодове и зеленчуци, зърнопроизводители, оризопроизводители и всички, заети в селското стопанство българи и бранител на техните ползи.

*Купуването и продаването на гласове е закононарушение!

 

*публикация
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР