Ляволибералната жълта медия излезе с поръчкова статия, озаглавена Каскета срещу

...
Ляволибералната жълта медия излезе с поръчкова статия, озаглавена Каскета срещу
Коментари Харесай

Ляволиберална жълта медия с поръчкова статия за „Каскета” и „Тиквата”

Ляволибералната жълта медия излезе с поръчкова публикация, озаглавена „ Каскета против Тиквата: Българската мафиотска страна се докара до ръба “. Статията съпоставя протичащото се у нас със сюжет за филм и стартира с изречението: „ Нетфликс “ – изяжте се от злоба “. И продължава по този начин:

„ Най-новата политическа рецесия в България зависи от крайпътна бомба, израелски специалист по муниции и смъртни закани в жанр „ Кръстникът “. Главните герои са главорезът основен прокурор Иван Гешев с прякор „ Каскета “ и (също толкоз безмилостният) някогашен министър председател Бойко Борисов с прякор „ Тиквата “. Объркани ли сте? Не се тормозете, всички са. Но безспорно това е основен миг за върховенството на закона в България и напъните балканската страна от 7 милиона души да се трансформира в пълноправна народна власт “, написа създателят Кристиян Оливер. Той разсъждава, че в основата на рецесията била фигурата на основния прокурор, която от дълго време била разпозната от антикорупционни и продемократични деятели като една от най-големите спънки пред доближаването на България с нормите на Европейски Съюз.

„ За протестиращите от 2020 година насам свръхмогъщите прокурори на България лежат в сърцето на мафиотската конструкция, като постоянно подсигуряват, че никоя „ огромна риба “ в никакъв случай няма да бъде изправена пред правораздаването в превзетата страна “, се отбелязва в поръчковата публикация. В нея ср прибавя още, че Гешев бил съвсем неосъществим за премахване, тъй като се радвал на „ близки връзки с Борисов - кукловодът на българската политика - на който оказал помощ да излезе от пандиза предходната година “, написа още създателят.

Макар да пробва да се майтапи с това, че американският кино колос би завидял на сходен сюжет, публикацията споделя - най-вече за чиновниците в институциите в Брюксел, които са измежду главните му читатели - за „ революция в мрачното сърце на българската страна “. След това се разказват последните случки у нас, а точно опитът за атентат, отзиви по тематиката, както и обвиняванията и контраобвиненията в прокуратурата.

Авторът приказва за завист от страна на Гешев, само че не може да отговори какво е провокирало срутва в връзките му с Борисов, само че пък допуска: „ Има възможност Борисов най-сетне да е видял, че Гешев се е трансформирал в подобен проблем, че би трябвало да го притисне да се махне, в случай че желае да избави политическото си бъдеще, да завоюва надеждни съдружни съдружници и да съживи позицията си на сцената на Европейски Съюз “.

„ Политико “ не дава отговор на въпроса „ Какво ще се случи? “, тъй като счита, че „ действителната точка на изкривяване към момента не е достигната “. „ В един съвършен свят тези невероятни конфликти биха провокирали изцяло преразглеждане на българската правосъдна система и вероятно даже конституционни промени “, написа още в публикацията. Като в умозаключение се отбелязва, че Гешев бил прочут с ината си и надали просто щял да се откаже. 

„ За мен единственото значимо нещо е да работя за българския народ. Ще довърша мандата си без значение от всичко “, съобщи той на брифинга в понеделник.

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР