Лятото вече е зад гърба ни. Времето захладнява, пуловерите стават

...
Лятото вече е зад гърба ни. Времето захладнява, пуловерите стават
Коментари Харесай

До около 1500 г. есента е била наричана жътва: 10 любопитни факта за есента

Лятото към този момент е зад тила ни. Времето захладнява, пуловерите стават най-хубавите ни другари, а дърветата извън навличат най-ярките си одежди. Есента е един от най-страхотните сезони и тези обстоятелства ще ви го потвърдят:

Есента - сезонът на любовта

Захлаждането изпраща сигнал към хората, като им подсказва, че е време да намерят собствен сътрудник. Това трансформира есента в най-подходящия сезон за влюбване.

Падналите листа защищават скоро засадените семена през зимата

Може би си мислите, че щом няколко листа паднат от дървото, би трябвало незабавно да излезете на открито и да ги съберете. Но в действителност това не е вярно, тъй като в реалност тези листа предпазват семената в почвата, осигурявайки им хранителни субстанции, до момента в който се разграждат.

Плодовете на есента

Ябълките избелват зъбите и могат да ни предпазят от заболяването на Алцхаймер.

Жътва - остарялото име на есента

До към 1500 година есента е била наричана нормално беритба (каквото прочее е името ѝ и в някои западногермански езици през днешния ден - холандски, herfst, немски - Herbst и шотландски - hairst). С течение на времето обаче хората стартират да обработват земя по-малко и последователно се реалокират в градовете. Съответно думата " беритба " престава да значи сезона, в който събираме годишна продукция, и на нейно място се настанява есента.

Либидото се повишава през есента

Нивата на човешкия хормон тестостерон са най-високи през есента - завещание от античните инстинкти за размножаване.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР