Лятото най-после е тук и вие сте напълно готови за

...
Лятото най-после е тук и вие сте напълно готови за
Коментари Харесай

На плажа се яде здравословно! Ето така

Лятото най-сетне е тук и вие сте изцяло подготвени за него. За да не съсипете месеци на тренировки в залата, би трябвало да знаете по какъв начин да се храните здравословно на плажа.

Плаж, море, слънце – какво по-хубаво от това. През цялата година мечтаем за това по какъв начин ще събираме лъчезарен загар на плажа. А там, върху горещия пясък, е време за нещо разхлаждащо. То може да е както нискокалорично и питателно, по този начин и доста вкусно.

За да се чувствате сити и освежени на плажа, би трябвало да заложите на здравословното. Хапването под слънчевите лъчи би трябвало да ни засити, да ни зареди с сила и да не подува корема. Условията са доста, само че решение има.

Продуктите би трябвало да са подбрани, тъй че да устоят оптимално дълго на плажа. Все отново имайте поради, че всички те би трябвало да бъдат съхранени в хладилна чанта. По-долу събрахме 3 в действителност вкусни оферти за похапване на плажа.

 Плодови шишчета

1. Шишчета с плодове вместо сладолед

Изберете вкусни плодчета - ябълка, нектарини, череши, киви и банан. Нарежете и ги почистете, с цел да ви е по-лесно да ги нанизвате. Наредете ги на шишче, като се стараете да има от всичко.

Приберете готовите плодови шишчета във фризера, до момента в който замръзнат. Така на плажа ще имате замразени плодчета, които работят доста по-освежаващо от сладоледа и са доста по-полезни от него. Не забравяйте да ги държите в хладилната чанта.

2. Зеленчукови пръчици вместо солети и чипс

Забравете за мазните и висококалорични чипсове, солети и други тестени пръчици. Заменете ги със зеленчукови. Най-добри за задачата са твърдите и устойчиви зеленчуци като огромни моркови или краставици.

 Салата

Нарежете ги на лентички по дължина. За да бъдат свежи за по-дълго, ги поръсете с лимон. Това ще резервира аромата им и ще трансформира в съвършената храна на плажа.

3. Салата вместо сандвич

Салатата от сезонни зеленчуци е една прелестна опция пред дюнери, големи хамбургери и сандвичи на плажа. В същото време е хранителна и носи сила на тялото.

Отново е добре да изберете зеленчуци, които ще устоят по-дълго на горещината. Това са рукола, чери домати, моркови и краставици. Поръсете салатата с крутони и/или прибавете филе – питателно и доста вкусно. Ако сте почитатели на дресинга, дано той е пресен и лек.

Вижте също подобаващи за плаж освежаващи шейкове, безалкохолни коктейли и предписания за пикник.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР