Лятото наближава, а с него и желанието за море, слънце,

...
Лятото наближава, а с него и желанието за море, слънце,
Коментари Харесай

Протеиновите шейкове вредят

Лятото наближава, а с него и желанието за море, слънце, разголени дрешки. Всеки стартира да се пита по какъв начин наподобява - фитнесът зове...
Някои трениращи пият по през целия ден протеинови шейкове. Но потребни ли са те?
По принцип няма потвърдени странични резултати от протеина на прахуляк, само че при изискване, че се употребява рационално. Няма причина да се одобряват повече от 40 грама протеин на хранене.
Ако прекалите обаче, непотребният протеин натоварва бъбреците. Тъй като кръвта става  наситена с киселини, костите отпускат калций, който се съединява с киселинните вторични артикули от протеина и връща кръвта в неутрално равнище. И тук става по този начин, че здравите кости към този момент не са толкоз здрави и може да кажем поздрав на остеопорозата. Тялото обаче би трябвало да махне всичкия този калций, който е в кръвта. Това става в бъбреците, където се натрупва като камъни, които чакат да бъдат изхвърлени.
Освен това прекомерното приемане на протеин може да докара тялото ви в положение, познато като кетоза. А дългото време в кетоза се смята за рисково, излишно натоварва черния дроб и разгражда мускулната тъкан.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР