Лятото е вече съвсем близо и повечето хора започнаха да

...
Лятото е вече съвсем близо и повечето хора започнаха да
Коментари Харесай

Топ дестинации в света за плаж през лято 2022

Лятото е към този момент напълно близо и множеството хора започнаха да провеждат своите почивки . През цялата година работим и чакаме момента, в който ще отидем на морето, ще си вземем коктейл на плажа и ще се радваме на слънчевите лъчи . Тази година няколко дестинации ще бъдат най-желаните от туристите и в тази публикация ще ви разкажем повече за тях.

Занзибар
.
В Занзибар август е най-силният месец от сезона . Температурата на въздуха е +27 °C , като може да се увеличи до +31 °C , през нощта пада до +24 °C . Водата се загрява до +26 °C . Лятото е изсъхнало, не валят дъждове.

Nungwi и Kendwa са най-хубавите плажове на острова. По крайбрежието има заведения за хранене и кафенета. Можете да наемете джет, да летите с парашут или да се гмуркате с шнорхел.

Шри Ланка
.
В Шри Ланка август е времето на мусоните , само че те преобладават единствено в югозападната част на острова. Тук духа вятър, вали и има стихии. За да си починете добре, би трябвало да се опитате да изберете верния курорт. Идеални са северната и североизточната част на острова - доста слънце и океанът е относително спокоен. През деня температурата на въздуха е сред +29 и +32 °C, вечерта пада до +24 °C. Влажността варира от 70% до 90% . Водата се затопля до +28/+29 °C . Дъждовете са необичайност и не не престават дълго.

Trincomalee е курорт, ситуиран в североизточната част на острова, който притегля както феновете на класическата плажна отмора, по този начин и почитателите на гмуркането. Плажът Nilaveli се простира на няколко километра, а туристите могат да вършат дълги разходки около океана.

Като наемете лодка и отплавате до остров Pigeon , можете да се гмуркате. Островът е заобиколен от коралов риф . Под водата можете да видите цветни риби, костенурки и даже рифови акули

Египет
.
В Египет времето е горещо през август. В курортите на Средиземно море дневната температура доближава до +33 °C , може да се увеличи до +35 °C . На Червено море доближават до +40 °C . През нощта въздухът се охлажда до +27 °C , а небето е ясно, без нито един облак. Плажовете на Hurghada се простират на доста километри.

Южно от курорта е заливът Makadi . Чисти плажове и коралови рифове чакат туристите. Любителите на гмуркането обичат да посещават Sharm El-Sheikh . Желаещите могат да карат водни ски. Като наемете катамаран, можете да плувате до дълбините и да се любувате на пъстрите риби и коралите на Червено море.

Малта
.
В Малта през август е горещо, шумно и занимателно. През деня въздухът се затопля до +33 °C . Влажността е висока - до 73%. Понякога южният вятър носи парещ въздух от Северна Африка и термометърът регистрира отвън скалата, безспорен връх е +44 °C. Вечерта температурата пада до +22 °C.

Преобладава слънчево време, преваляванията през август са най-много 1-2 дни. Морската вода се затопля до +26 °C. Най-големият песъчлив плаж е Mellieha Bay. Има доста занимания: водни ски, катамарани, парашути. Гмуркането е доста известно занятие на плажа. Можете да отидете на ветроходство, да извършите разходка с лодка по крайбрежието или да наемете лодка, в случай че имате лиценз.

Още от създателя:
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР