Лятото е в разгара си с много слънце и топлина.

...
Лятото е в разгара си с много слънце и топлина.
Коментари Харесай

Проф. Георги Рачев: Лятото е в разгара си

„ Лятото е в разгара си с доста слънце и топлота. Следващата седмица ни чакат още по-високи температури. Ще усетим същинското горещо лято. Около осми и девети юли преваляванията ще приключат “, сподели в студиото на „ Тази заран “  климатологът проф. Георги Рачев.

Само над Западна България ще има краткотрайни превалявания в следобедните часове

По думите му топлото отдавана се е настанило. От сряда до събота времето ще бъде смутно, само че няма да вали. Във вторник ще бъде доста слънчево, с доста високи температури. В събота ще бъде 27-28 градуса.

Времето във  София ще е хубаво. В сряда и четвъртък вероятно валежи с малко по-ниска температура. Отново по време на уикенда ще има захлаждане.

„ Но през идната седмица ще сложим слънцето дефинитивно на небосклона “, сподели Рачев.

В Пловдив 33 градуса ще е оптималната температура. В Русе термометърът ще доближи 23-24 градуса. В Плевен ги чака хубаво и топло време.

„ На нашето Черноморие времето е хубаво. Температурата на водата е към 24 градуса, само че се чака да се увеличи “, сподели Рачев.

До неделя ще е слънчево и топло, без превалявания

Гърция ги очевадка 35 градуса, а температурата на водата е над 25 градуса. Мадрид, Париж и Германия ще се пържат от над 30 градуса.

„ След това ще пристигна и при нас топлото и ще стане над 30 градуса. От вторник ще става все по-топло “, уточни климатологът.

В момента най-топлото място в света е Кувейт.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР