Лятото е най-подходящото да положим едно национално усилие да излезем

...
Лятото е най-подходящото да положим едно национално усилие да излезем
Коментари Харесай

Стойчо Кацаров изнесе силно тревожни статистики за това какво е надробил коронавируса у нас

Лятото е най-подходящото да поставим едно национално изпитание да излезем от тази обстановка на пандемия – а то се свежда до нещо простичко, потвърдило се към този момент – да се имунизират повече хора. Това съобщи на среща с представители на Обществения съвет служебният министър на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров. Целта е повишение на публичната осведоменост за изгодите от имунизациите.

„ Дадохме ужасяващи жертви на тази пандемия. През последните 30 години междинната дълготрайност на живот в нашата страна се усили с близо 5 години. Само за предходната година тя е намаляла с година и половина “, сподели при започване на брифинга министър Кацаров.

По думите му е лъжливо спокойствието, на което се любуваме през летните месеци, тъй като епидемията не е в контрола ни и ние не сме застраховани от нова вълна – даже не можем да предвиждаме по кое време ще пристигна тази вълна, в този момент през лятото или през есента.

Според него няма потребност да се принуждават хората да се имунизират.

„ Само отчасти е правилно обаче, че това е персонален и непринуден акт, тъй като той визира доста други хора. Тук не става въпрос единствено за твоето персонално здраве, носиш отговорност с изключение на за себе си, носиш отговорност за доста други хора. Затова не е единствено персонален акт, по тази причина е нещо, което може да бъде несъмнено като национална идея и като национално изпитание. И в този смисъл приносът на всеки един е значим “, безапелационен беше министър Кацаров.

Проф. Красимир Гигов сподели, че Ваксинационният щаб е извършил своята активност във връзка с приемане, дистрибутиране, организация на имунизиране, само че очевидно се стига до един таван на осъществяване.

„ В момента имунизираните са към 1 700 000 души, което е напълно малко и би трябвало да се търсят нови способи за постигане до обществото. Освен имунизацията няма друго средство сега, което да ни предотврати една пандемична конюнктура “, сподели той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР