Лятото дойде и температурите се покачват с всеки изминал ден.

...
Лятото дойде и температурите се покачват с всеки изминал ден.
Коментари Харесай

Полезни съвети как да се грижим за домашните любимци през жегите

Лятото пристигна и температурите се повишават с всеки минал ден. Колкото по-топло става, толкоз по-важно е домашните любимци да заобикалят жегата и да се разхлаждат постоянно. " Четири лапи " показва потребни насоки за грижата за животните по време на горещото време, с цел да се избегнат произшествия и да могат любимците да се насладят на слънчевите дни, оповестиха от Организацията.

КУЧЕТА

· Важно е, когато времето е горещо стопаните да са доста деликатни. Освен сериозните сърдечносъдови затруднения, които могат да доведат до топлинен удар, кучетата са изложени на риск от слънчево изгаряне тук-там, където нямат четина, като да вземем за пример носа и ушите.

· Честият банкет на течности е от извънредно значение за благосъстоянието на опашатковците. По време на разходките постоянно би трябвало да имат достъп до питейна вода, по тази причина би трябвало да се носи бутилка, както и да се вършат постоянни почивки. По-възрастните кучета се нуждаят от повече време да се охладят и да си починат.

· Разходките, включващи бягане е целесъобразно да бъдат провеждани през по-прохладно време - рано заран или вечер.

· През лятото асфалтът се нагорещява извънредно доста и може да опари, даже изгори лапите на кучетата. Стопаните би трябвало да избират по-сенчест маршрут или по опция разходка в парка, или гората, където с изключение на, че е по-хладно, има и доста дървета, които да ги предпазят от мощното слънце. Ако въпреки всичко кучето получи изгаряне има специфични кремове, които стопаните могат да закупят, с цел да облекчат болката.

· По време на пътуванията с кола, дружно с кучето си, е значимо стопаните да включват климатика. Ако автомобилът не разполага с подобен, " Четири лапи " поучава да се заобикалят пътувания в най-голямата горещина, а тръгването да става рано заран или вечер. Задръстванията през горещото време могат бързо да основат проблеми за любимеца. При никакви условия, в никакъв случай не би трябвало да се оставя кучето единствено в колата, даже и единствено за няколко минути. Температурата в автомобила доста бързо може да се увеличи до 60 °C, а дори и до 100 °C. Дори и паркиран на сянка, той се нагрява доста бързо и се трансформира в гибелен капан за животното. " Четири лапи " приканва: в случай че видите куче, затворено в кола, пробвайте се неотложно да намерите притежателя.

КОТКИ

· През горещите дни котките нормално сами търсят сенчести места, където да се излежават, само че както и при кучетата стопаните би трябвало да са доста деликатни, котките да не бъдат изложени на прекомерно високи температури.

· Четириногите постоянно би трябвало да имат елементарен достъп до вода.

· " Четири лапи " предлага да не се оставят остатъците от недоядена храна в купичката на котката, тъй като тя бързо се скапва от жегата. А приема на развалена храна може да докара до стомашни проблеми за опашаткото.

МАЛКИ ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ

· Както и при кучетата и котките, дребните домашни любимци като зайци, морски свинчета и хамстери, също постоянно би трябвало да имат обезпечена питейна вода.

· Стопаните би трябвало да се уверят, че животните отглеждани в заграждения навън имат сенчести места и предмети, под които могат да се скрият от слънцето.

ПТИЦИ

· Птиците, отглеждани в домашна среда би трябвало да се държат надалеч от директна слънчева светлина.

· " Четири лапи " припомнят на стопаните да се уверят, че волиерите са ситуирани надалеч от слънцето и от течение.

· Важно е всеки ден да подменят водата във ваните за къпане и в бутилките за пиянство, с цел да се избегне появяването на бактерии.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР