Лятото дойде, а един от неизменните му спътници, разбира се,

...
Лятото дойде, а един от неизменните му спътници, разбира се,
Коментари Харесай

10 причини да пием повече бира

Лятото пристигна, а един от неизменимите му спътници, несъмнено, е бирата.

За утешение на всички фенове на пивото, които имат терзания за здравето или коремчето си, в. „ Метро “ помества 10 научно подкрепени аргументи за пиенето на бира.

1. Бирата удължава живота

Изследователи от Вирджинския софтуерен институт са открили, че за умерените потребители на бира рискът от гибел в избран интервал от време е с 19 % по-малък, в сравнение с за хората, които не близват и капка.

2. От бира се отслабва

Тим Спектър от Кралския лицей в Лондон е създател на книгата „ Митът за храната “, в която твърди, че всичко, известно на хората за отслабването, е неправилно. Авторът да вземем за пример акцентира, че пиенето на белгийска бира е потребно за стомашно-чревните бактерии, подпомагащи ефикасното храносмилане.

3. Бирата оказва помощ против рак

Смята се, че съставна част в бирата може да помогне на тялото в битката против рака. Веществото ксантохумол – флавоноид в хмела, който се употребява в производството на бира, е мощен антиоксидант със свойството да потиска ензими с роля в развиването на туморите.

4. Бирата е потребна за мозъка

Изследване, оповестено в „ New England Journal of Medicine “, е открило, че при дамите, които употребяват по едно алкохолно пиво на ден, е по-малко евентуално умствените качества да отслабнат с напредването на възрастта.

5. Бирата в реалност няма виновност за биреното коремче

Проучване на експерти от Университетския лицей в Лондон демонстрира, че в действителност няма задоволително научни доказателства в поддръжка на схващането, че пиенето на бира води до появяването на присъщото коремче.

„ Разпространеното разбиране е, че средностатистически феновете на бирата са по-дебели от феновете на виното или спиртните питиета. Връзката сред бирата и затлъстяването, в случай че въобще има такава, евентуално е слаба “, пишат откривателите.

6. Бирата защищава от камъни в бъбреците

Според изследване, оповестено в изданието на Американското сдружение по нефрология, за хората, които пият бира в умерени количества, рискът от камъни в бъбреците е с 41 % по-малък.

7. По-малко калории от обезмаслено мляко

Тъмната бира „ Гинес “ съдържа по-малко калории и от обезмаслено мляко, и от портокалов сок.

8. Бирата защищава от заболяването на Алцхаймер

Ако прекалите с бирата, надали ще си спомняте доста от предходната вечер. В дълготраен аспект обаче обичаното питие е потребно за паметта. Китайско проучване демонстрира, че съдържащото се в хмела вещество ксантохумол защищава мозъчните кафези от увреждане и може да забави развиването на невродегенеративни болести като Алцхаймер и Паркинсон.

9. Бирата изобилства от витамини

Кой се нуждае от противни смутита?

„ Ако анализирате бирата, с изненада ще установите какъв брой потребни субстанции се съдържат в нея “, споделя австрийският специалист доктор Щефан Домениг.

10. Бирата заздравява костите

Чаша или две на ден от обичаното питие може да помогне за заздравяването на костите. Проучване, оповестено в „ Journal of the Science and Agriculture “, демонстрира, че бирата е богата на нужния за поддържането на костната компактност силиций.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР