Лято е и все по-наложително става да се грижим за

...
Лято е и все по-наложително става да се грижим за
Коментари Харесай

Златното правило при всяка диета

Лято е и все по-наложително става да се грижим за фигурата си през този сезон. Някои са почнали разнообразни диети и спортни режими още от пролетта в желанието си да реализират идеалната форма за горещия сезон. За страдание обаче резултатът не постоянно е мечтаният.

Може би си мислите, че това е поради избора на неверна диета. Според диетологът Марина Гуляева повода се крие в напълно друго нещо, написа zdrave.to.

Според нея няма значение какъв е хранителният режим, стига да се съблюдава едно златно предписание.

„ Премахнете храни, които прибавят празни калории във вашата диета. Такива които включват захар, мазнини, транс-мазнини “, изяснява експертката.

Хората на възраст 40+ несъмнено би трябвало да се движат малко повече, защото метаболизмът стартира да се забавя при напредването на възрастта. Ако физическата форма не разрешава да се вършат комплекси от извършения и кардио, тогава най-малко би трябвало да вършиме извършения и загрявки заран и да ходите повече вечер. Също по този начин плуването е потребен вид.

„ Често новите ми пациенти се оплакват, че лимитират храната, само че към момента не могат да отслабнат и питат за какво “, споделя диетоложката и дава отговор:

" Просто е. Тялото не е изключително склонно да изразходва запасите си. Следователно би трябвало да му помогнете с натоварване. Затова „ златното предписание “ е ежедневни извършения и сдържаност в храната. ".

По думите ѝ в някои случаи единствено визитата при ендокринолог може да реши казуса. Тъй като проблемите с щитовидната жлеза, инсулиновата устойчивост не разрешават свалянето на тегло.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР