Лятната резиденция на почетния председател на ДПС Ахмед Доган е

...
Лятната резиденция на почетния председател на ДПС Ахмед Доган е
Коментари Харесай

Морският сарай на Доган е законен, оранжерията и къща трябва да се съборят

Лятната резиденция на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган е законна и няма да се събаря. На унищожаване предстои построената оранжерия и къща, която най-вероятно се употребява от личния състав, който се грижи за имението му, както и за настаняване на посетители. Събарянето обаче едва ли ще стане скоро, защото практиката сочи, че сред 3 и 5 години лишава процедурата. Това излиза наяве от отговора на община Бургас на питане на Mediapool.

На унищожаване подлежат и още три противозаконни обекта, които са издигнати в парцел обществена държавна благосъстоятелност от незнаен причинител. Става въпрос за две солидни здания - едната на два, а другата на три етажа, както и на охранителния пост, е посочено още в отговора на община Бургас.

Община Бургас е съставила констативни актове за противозаконните обекти. В 7-дневен период от приемането им притежателите на парцелите имат право да създадат несъгласие, след което община Бургас ще издаде заповеди за тяхното унищожаване.

На притежателите на обектите ще бъде даден период за непринудено унищожаване на противозаконните здания, което би трябвало да стане за тяхна сметка.

Ако противозаконните градежи не бъдат непринудено отстранени, община Бургас ще пристъпи към насилственото им срутване, а разноските ще бъдат събрани по правосъден ред от притежателите на терените.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР