LVMH купува базирания в Лос Анджелис производител на слънчеви очила

...
LVMH купува базирания в Лос Анджелис производител на слънчеви очила
Коментари Харесай

LVMH купува Barton Perreira – една от любимите марки очила на Холивуд

LVMH купува основания в Лос Анджелис производител на слънчеви очила Barton Perreira като част от устрема си да разшири обсега на първокласни артикули с прелест за всеобщия пазар, написа The Wall Street Journal.

През последните години очилата са една от първите покупки, които амбициозните консуматори на първокласни артикули вършат, преди да преминат към по-скъпи продукти като чанти, отбелязва изданието.

Придобиването на Barton Perreira от LVMH – оценено на почти 80 милиона $, съгласно източници на WSJ, осведомени със договорката – прибавя прочут производител към процъфтяващото звено за очила на френската компания.

През последните години Barton Perreira натрупа предани почитатели в Съединени американски щати, измежду които звездите Сандра Бълок, Деми Ловато и Райън Гослинг. Брандът, чиито рамки се създават в Япония, има магазини в Ню Йорк, Аспен, Канзас Сити и Боузман.

Марката е учредена през 2007 година от Бил Бартън и Пати Перейра, които преди този момент работя дружно за Oliver Peoples, преди тази марка да бъде добита от Oakley. И двамата ще останат в компанията, чиито очила се продават за стотици долари.

LVMH възнамерява да разшири марката отвън Съединени американски щати, като продава очилата в магазини от висок клас, с които към този момент работи в цяла Европа и Азия. Освен това възнамерява да отвори редица независими магазини на Barton Perreira в Европа.

„ Марката е добре известна и одобрена в Съединени американски щати, само че виждаме голяма опция да я разтеглим “, споделя Алесандро Занардо, който управлява звеното за очила на LVMH, Thélios, учредено през 2017 година

Thélios основава и популяризира рамки за Dior, Fendi и Givenchy, наред с други марки на LVMH. Звеното е удвоило продажбите си през последните две години, движени от изкупуването на лицензи за повече марки LVMH, както и от разширение на нови пазари. През септември компанията съобщи, че ще купи и френският бранд от висок клас Vuarnet.

Очаква се пазарът на очила да доближи 246,47 милиарда $ до 2030 година по отношение на 161,61 милиарда $ през 2023 година, съгласно изследователската компания Fortune Business Insights.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР