Лувърът в Париж беше затворен сутринта за среща на персонала

...
Лувърът в Париж беше затворен сутринта за среща на персонала
Коментари Харесай

Коронавирусът затвори Лувъра, не се знае докога

Лувърът в Париж беше затворен сутринта за среща на личния състав с управлението поради епидемията, провокирана от новия ковид, оповестиха международните осведомителни организации, съобщи Българска телеграфна агенция.
Обсъждат се вероятните профилактични ограничения.
"Много сме обезпокоени, тъй като имаме гости отвред. Рискът е доста, доста, доста огромен - сподели по телефона пред Асошиейтед прес Андре Сакристен, представител на профсъюза в Лувъра. Макар и да няма инфектирани измежду 2300-ата чиновници "това е въпрос единствено на време ".
Ръководството на музея не посочи дали Лувърът ще работи на следващия ден.
Вчера френското държавно управление забрани събирания от повече от 5000 души на закрито поради епидемията от ковид. Лувърът посреща десетки хиляди гости дневно.
Десетки хиляди души на ден преглеждат Лувъра. Служителите се тормозят и от това, че в този момент на посещаване при тях са музейни служащи от Северна Италия, пристигнали да приберат произведения на Леонардо да Винчи, дадени чартърен за юбилейната галерия.
Вчера френският министър на опазването на здравето Оливие Веран заяви, че държавното управление е взело решение да бъдат анулирани всички публични мероприятия на закрито с присъединяване на повече от 5000 души.
Миналата година Лувърът е посетен от 9,6 милиона туристи.
Заразените с новия ковид във Франция надвишиха 100 души.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР