. Лунната мисия “Артемис може и да не успя да

...
. Лунната мисия “Артемис може и да не успя да
Коментари Харесай

Мисията на ЕКА и НАСА Солар Орбитър ще посети Венера идната нощ!

.

Лунната задача “Артемис ” може и да не съумя да излети през днешния ден, само че няма време на отмора – Европейската галактическа организация (ЕКА) в партньорство с НАСА се готви за значим миг, касаещ задачата “Солар Орбитър ”. Тази нощ в 04:26 ч. българско време тя ще посети Венера – и като се изключи че маневрата е значима за смяна на орбитата за задачата, “Солар Орбитър ” ще организира значими проучвания на най-близката до нас планета.

“Солар Орбитър ” има за задача да учи Слънцето – тъй че главната цел на визитата на Венера е да се употребява гравитацията на планетата, с цел да може орбиталният надолнище да бъде изменен по подобен метод, допускащ на задачата да прелита над слънчевите полюси. На борда на “Солар Орбитър ” има мощни камери и в случай че смяната на наклона бъде сполучлива, чакаме да получим първите фотоси на полюсите на нашата звезда!

Но също по този начин това е опция да научим повече обстоятелства за самата Венера. Докато “Солар Орбитър ” прелита край нея, един от приборите на борда ще бъде включен и той ще учи така наречен лъков потрес – това е районът на магнитното поле, който се сблъсква със заредените частици на Слънцето.

Магнитното поле на Венера е доста друго от земното – до момента в който на Земята е особено присъщо магнитно поле в резултат на придвижването на разтопена материя в нейното ядро, при Венера имаме така наречен индуцирано магнитно поле, резултат от взаимоотношението сред дебелата атмосфера на планетата и слънчевия вятър. За страдание учените към момента не знаят доста от детайлностите за точния генезис на полето и държанието му. Ето за какво идните проучвания на Венера от “Солар Орбитър ” съставляват чудесна бонус просвета.

Стискаме палци!

За повече информация: ЕКА


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР