Луничките са чаровни и ни припомнят детството и приказката за

...
Луничките са чаровни и ни припомнят детството и приказката за
Коментари Харесай

Как да се справим с луничките през лятото

Луничките са чаровни и ни напомнят детството и приказката за Пипи Дългото чорапче. Ако обаче не харесвате лицето и деколтето си с тях, би трябвало да бъдете доста деликатни през лятото. Силното слънце форсира появяването на ситните цветни точици, а оправянето с казуса изисква внимание и неизменност.

Какво съставляват луничките?

Луничките са скупчване на съсредоточен меланин. Появяват се при смяна на меланозомите, в които се съхранява ензимът. Цветът им може да варира от жълт до мрачно кафяв. Размерът им също е друг. Обикновено са напълно дребни, само че в случай че се появят близо една до друга, може да се слеят и да наподобяват като огромни петънца. Безвредни са и не съставляват заплаха за здравето. Някои ги смятат за козметичен недостатък и се пробват да се предпазят или освободят от тях, а други харесват лицето си с лунички, придаващи му почтено и детско лъчение.

Как да се предпазите от появяването на лунички?

Има хора, които са предразположени генетично към появяването им. Някои от тях ги носят върху лицето си и зимата, назовават се лентиго, а други ги получават като бонус от почивката край морето или превозване на повече време под жаркото слънце, назовават се ефелиди. За да минимизирате появяването на лунички, значимо е да предпазите кожата си от слънчевите лъчи.

- Нанасяйте обилно слънцепредпазни средства, съобразени с вашия вид кожа, преди излизане без значение дали сте в града, или на отмора.

- Носенето на шапка с необятна външна страна също ще помогне да предпазите лицето си и да минимизирате появяването на лунички.

- Ако излизат и по деколтето и раменете ви, предпазвайте и тях с крем, комбиниран с подобаващи облекла, прикриващи основните места, на които се появяват точиците върху тялото ви.

- Не се излагайте на слънце в най-горещите часове от деня – времето сред 12 и 16 часа.

Как  да се избавите от луничките?

Трайното решение, в случай че сте се родила с лунички, е сложна задача. Освен предпазването от слънцето имате потребност от специфични процедури в козметичен салон, ориентирани към разрешаване на казуса. Ако луничките ви тормозят единствено лятото, изпробвайте тези способи за изсветляването им:

- Полейте няколко стръка магданоз с чаша вряща вода. Изчакайте към час и обтрийте лицето си с памучен тампон, пропит с течността.
 Няколко навика, които ни състаряват! Няколко навика, които ни състаряват!
Погрешно е разбирането, че с цел да поддържаме кожата и типа си млади, ние би трябвало да не стопираме да я третираме и търкаме, и мажем с различ...

- Смесете 10 мл. бира с 50 мл вода, намажете лицето си вечер и отмийте на сутринта. Имайте поради, че рецептата е подобаваща за почивните дни и отпуската, защото води до ексфолиране на кожата и беленето ѝ, което не е прелестно, в случай че ще излизате от вкъщи си.

- Изпробвайте козметични средства, предопределени за избелване и уеднаквяване на цвета на кожата.

- Може да прикривате несъвършенствата с тониращ крем или декор дьо загар, до момента в който изсветлеят задоволително, с цел да се харесвате.

 

 
 Страхотен резултат върху кожата с тези два чудни продукта със свинска мехлем! Страхотен резултат върху кожата с тези два чудни продукта със свинска мехлем!
Свинската мехлем - източник на доста потребни ненаситени мастни киселини, витамини и микроелементи, които има страховит резултат върху кожата,...

 

 

 

 

 

Още от ЛЮБОПИТНО:


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР