Луксозният сегмент на имоти в Лондон отслабна значително след излизането

...
Луксозният сегмент на имоти в Лондон отслабна значително след излизането
Коментари Харесай

Руските богаташи отново купуват луксозни имоти

Луксозният сегмент на парцели в Лондон отслабна доста след излизането на Англия от Европейския съюз. Връщане към предходните темпове на покупко-продажби с чужденци обаче стартира да се връща. Доказателство за това е, че съветските вложители още веднъж започнаха да получават първокласни парцели в английската столица. С 25% се е повишила интензивността на съветските богаташи през летните месеци по отношение на същия интервал на 2019 година Интересът от страна на руснаците е освен към Лондон, само че и към цяла Англия.

За интервала януари-септември на настоящата година на пазара на първокласни парцели са подписани повече покупко-продажби в сравнение с за всяка година от 2015-та насам, сочат данните на консултантската компания Savills. За първите девет месеца са подписани 352 покупко-продажби, цената на всяка, от които е над 5 млн. паунда, което е със 75% по отношение на данните от 2019 година Преобладаващата част от покупко-продажбите са осъществени с британци и непрекъснато пребиваващи в страната чужденци. Руснаците са купили парцели през първото полугодие на настоящата година на стойност 1.4 милиарда USD. Почти на същата стойност те са купили парцели за цялата 2019 година

Ниските лихви по ипотечните заеми и упованията за висока инфлация са другите фактори, които подтикват руснаците да получават парцели в чужбина и в частност във Англия. Те купуват парцели на стойност над 2 млн. паунда. Насочват се към парцели в новопостроени здания в центъра на Лондон.

С над 21% ще набъбнат цените на жилищата и наемите на първокласните парцели в Лондон, предвиждат анализатори и припомнят, че скъпите парцели са „ отличен актив “ за отбрана на насъбраното благосъстояние.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР