Луксозният хотел за три месеца бе превърнат в затвор за

...
Луксозният хотел за три месеца бе превърнат в затвор за
Коментари Харесай

След като три месеца бе лукс затвор, хотел Риц в Рияд приема гости


Луксозният хотел за три месеца бе трансфорат в затвор за милиардери

Хотел " Риц-Карлтън " в Рияд още веднъж отвори за гости, откакто три месеца бе трансфорат в първокласен затвор за десетки принцове, предприемачи и държавни чиновници, арестувани при акция против корупцията в страната, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

От неделя хотелът стартира да приема резервации, като цените за нощувка стартират от 665 $ на нощ.

Десетки високопоставени саудитци бяха арестувани от началото на ноември 2017 година по обвинявания в пране на пари, подкупи и изнудване на държавни чиновници. В края на януари те бяха освободени. Повечето от тях подписаха покупко-продажби с държавното управление. Сред арестуваните за над 80 дни бе и принц Алуалид бин Талал, един от водещите предприемачи на страната, президент и притежател на световната капиталова компания " Кингдъм холдинг " (Kingdom Holding).

Друг от арестуваните, принц Митеб бин Абдула, считан в предишното за един от кандидатите за трона, е излязъл на независимост, откакто се е съгласил да заплати над 1 милиард $, сподели пред Ройтерс саудитски чиновник.

В емблематичния хотел отседна и президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп при визитата си през май в Саудитска Арабия.

Правителството показва, че акцията, която стартира при започване на ноември под управлението на престолонаследника принц Мохамед бин Салман, е донесла на хазната над 100 милиарда $ от финансови съглашения за освобождението на множеството обвинени.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР