Луксозна книга албум на фотографа Христо Русев и филм на

...
Луксозна книга албум на фотографа Христо Русев и филм на
Коментари Харесай

Книга и филм за юбилея на Васко Василев

Луксозна книга албум на фотографа Христо Русев и филм на журналиста Георги Тошев подгряват 50-тия рожден ден на най-известния български цигулар в света Васко Всилев.

Виртуозът избра родния си град София за място на купона, който ще стартира с концерт на 14 октомври в столичния клуб JOY station и ще премине в спонтанна премиера на книгата, издадена от Книгомания и включваща неповторими фотографии от сцената, градове, бекстейдж по време на турнета в Испания, Англия, Япония и България.

Две години фотографът Христо Русев съпровожда Василев по време на негови пътувания. По същото време журналистът Георги Тошев взема решение да включи Василев в новата си поредност „ Децата на Другата България ".

Васко напуща родината на 9 години, заминавайки за Москва учи цигулка при фамозни педагози.

Какво се случва през годините с надареното момче ще опише новият епизод от новата поредност „ Децата на Другата България " тази събота, 10 октомври от 12, 30 часа по bTV.

През 1988 година Василев печели 3-те най-големи интернационалните състезания за цигулка - „ Жак Тибо " в Париж, „ Карл Флеш " в Лондон и „ Паганини " в Италия.
Същата година се реалокира и открива в Лондон, където продължа образованието си е Кралския музикален лицей.

Между 19 и 21 година възраст е посетител концерт-майстор на Лондонския Симфоничен Оркестър и Лондонската Филхармония.

На 21 година печели купата „ Суперсолист " на Лионската Опера във Франция. На 23 година става най-младият и първи концерт-майстор на Кралската опера в Лондон, където работи и досега и като креативен продуцент.

Създател е на групировката „ Лауреат ", в която влизат разнообразни музиканти, носители на влиятелни интернационалните награди. С тях взе участие в голям брой концерти и записи на разнообразни продукции.

През годините е работил и записвал с музиканти от ранга на Пласидо Доминго, Валери Гергиев, Лучано Павароти,Стинг, Рони Уудот „ Ролинг Стоунс ", Зукеро, Лили Иванова, Ванеса Мей, Пако Пеня, Ирейжър, както и има огромен репертоар кино музика.

Василев има издадени 10 албума, една биография и в този момент първокласна книга албум от Книгомания. Премиерата ще бъде на концерта за неговия рожден ден в столичния клуб JOY station на 14 октомври.

Тази събота феновете на bTV от 12,30 часа ще видят кино лентата на Георги Тошев и Христо Русев „ Светът на Васко Василев " в новата поредност „ Децата на Другата България ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР