Лукойл трябва да бъде под оперативен контрол на държавата, за

...
Лукойл трябва да бъде под оперативен контрол на държавата, за
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Държавата трябва да постави под свой контрол Лукойл

" Лукойл " би трябвало да бъде под действен надзор на страната, с цел да се отбрани оптимално българският интерес. " . Това съобщи в ефира на БНР националният представител от Демократична България Ивайло Мирчев.

По думите му Представителят на страната, Красимир Първанов, до момента не е пратил нито един доклад до българското държавно управление. Според Мирчев няма никакви индикации, че той си прави работата .

Представителят на страната Красимир Първанов е представител на така наречен златна акция, а оперативната връзка с него минава през министъра на енергетиката, уточни депутатът.

Той съобщи, че в Румъния са имали същия проблем с рафинерията на Лукойл, само че компанията към този момент заплаща налози. Според Ивайло Мирчев съмненията са, че у нас " част от държавните институции са били обичайно подтиквани от разнообразни лица ", само че това няма по какъв начин да се потвърди.

Народният представител разяснява и тематиката за цените на горивата в страната. С подред него цените в България могат да станат много по-ниски . Той уточни, че за това е нужна промяна в данъчните хранилища.

Мирчев засегна и тематиката за идния. По думите му задачата на премиера е да обезпечи поддръжка. " Ако не бъде обезпечена, отговорността за това, което ще се случи оттук насетне в България, е на новата коалиция. ", сподели още той.
 Демократична България желае промяна на Комисия за защита на конкуренцията
Демократична България желае промяна на Комисия за защита на конкуренцията

Имат 4 оферти за по-ниски цени на горивата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР