Лукойл опровергава твърденията за доставка на горива за Украйна от

...
Лукойл опровергава твърденията за доставка на горива за Украйна от
Коментари Харесай

Лукойл отрича доставки за Украйна

" Лукойл " опровергава изказванията за доставка на горива за Украйна от рафинерията й в България или посредством други канали и не изключва опцията да се обърне към съда, заяви ТАСС. " Лукойл " още един път декларира, че няма контракти и не е доставял през 2022 година своя продукция в Украйна от завода в Бургас (България) или посредством някакви други канали ", се показва в публично изказване на компанията. От " Лукойл " показват също, че такива догатки по-рано са опровергавани и от представител на посолството на Русия в България. " Компанията си резервира правото да се обърне към съда за отбрана на бизнес репутацията си ", се показва в изказването. 
Междувременно в Русия стартира инспекция дали петролната рафинерия " Лукойл " в България е доставяла горива на Украйна. Тя е разпоредена от ръководителя на Държавната Дума Вячеслав Володин на Комисията по сигурността и противодействието на корупцията в Държавната дума, както и на Комисията по енергетика. Първи за разпореждането заяви в Телеграм Константин Затулин, първи зам.-председател на комисия в Държавната дума. " Обърнах внимание на днешната обява във вестник " Московский комсомолец ", в която се твърди, че рафинерията на съветската компания " Лукойл " в Бургас е преработвала съветски нефт и е доставяла гориво и петролни артикули на ВСУ посредством верига от медиатори ". По думите му способени комисии ще създадат инспекция. Според " Московский комсомолец " горивото от " Лукойл " було " до 40% от потребностите на украинските войски, които са настъпвали към Изюм и Херсон ".
Проверката ще обхване и информацията в западната преса от следствието на " Ди Велт " и " Политико " за експорт от България на оръжие и гориво още в първите месеци на войната.
Съобщава се още, че в близко бъдеще са планувани доставки на съветски нефт по море за Румъния, където " Лукойл " ръководи друга рафинерия.
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР