Лукойл Нефтохим“ преведе 90 млн. лв. авансов данък в бюджетаЛукойл

...
Лукойл Нефтохим“ преведе 90 млн. лв. авансов данък в бюджетаЛукойл
Коментари Харесай

Вечерни новини: „Лукойл Нефтохим“ внесе 90 млн. лв. в бюджета; Настояват за промени в ПВУ

„ Лукойл Нефтохим “ преведе 90 млн. лева предплатен налог в бюджета
„ Лукойл Нефтохим “ е превела 90 млн. лева предплатен корпоративен налог в бюджета на България. Това заяви вицепремиерът и транспортен министър Христо Алексиев на брифинг пред медиите. Бургаската рафинерия публично е трансферирала цялата си активност от Нидерландия в България.
Политиците и бизнесът упорстват за промени в Плана за възобновяване
За промени в Плана за възобновяване следващата година прикани българският бизнес по време на форума Powers Summit, на който Economic.bg е медиен сътрудник. Освен работодателските организации, същата поръчка дадоха и някои от политическите сили. Фокусът на недоволството бе концентриран значително върху уговорката на България да свие производството на сила от въглища, както и върху полемичния комплекс за акумулатори край Стара Загора.
„ Бяхме подготвени да се откажем от План за възобновяване на България “
Правителството на Кирил Петков и вицепремиерът тогава Асен Василев са били на косъм изобщо да се откажат от осъществяването на Плана за възобновяване и резистентност и обвързваните с него промени и милиарди. Това се разбра от думите на самия Василев, който взе присъединяване в провеждащия се във вторник форума Powers Summit, на който Economic.bg е медиен сътрудник.
Втората стратегия за бизнеса по Плана за възобновяване провокира възторг
Парламентът може и да се бави с приемането на законите, нужни за второто заплащане по Плана за възобновяване, само че бизнесът е подготвен да се възползва от средствата по инструмента. Това се вижда ясно от големия интерес, който провокира втората стратегия, отворена за кандидатстване. Близо 7700 микро-, дребни и междинни компании аплайваха по процедурата, с която се финансира дигитализацията, възстановяване на киберсигурността и внедряването на други софтуерни решения за бизнеса. Общо подадените оферти са за 146.5 млн. лева
На първо четене: Парламентът забрани на „ Лукойл “ да изнася горива
Народното събрание одобри на първо четене законопроекта на Движение за права и свободи, който не разрешава износа на недопечен петрол с генезис от Русия, както и продуктите, получени от преработката му в България, макар дерогацията, която получи от Европейски Съюз. Текстовете плануват още акцизно облагане на вносителите на недопечен петрол и нефтопродукти от Русия, а приходите от акцизите ще отиват за обезщетения на бизнеса поради високите цени на електрическата енергия. Ограниченията удрят по нефтената рафинерия " Лукойл Нефтохим " в Бургас.
ГЕРБ и Политическа партия дружно ще борят административните ВЕИ спънки
Заявки за понижаване на административните бариери пред вложителите в зелена сила дадоха водещите специалисти от двете най-големи парламентарни групи – ГЕРБ и „ Продължаваме промяната “. Те дадоха тези обещания по време на така наречен „ Български Давос “ – форумът Powers Summit, на който Economic.bg е медиен сътрудник.
Profine Energy желае да строи плаваща слънчева централа в язовир „ Огоста “
Германската компания Profine Energy GmbH публично е удостоверила интереса си да влага 1 милиарда евро в Северозападна България. За огромната инвестиция бе съобщена още през ноември, само че в този момент към този момент е ясно, че компанията има желание да построи плаващ слънчев парк, като евентуалната му локация е в язовир „ Огоста “.
Върховният съд спря една от покупко-продажбите на Vivacom
Върховният административен съд (ВАС) спря придобиването на районната „ Нетуоркс-България “ ЕООД от „ Българската телекомуникационна компания “ АД (оперираща под марката Vivacom). Сделката се връща за нов обзор в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), която наподобява е неглижирала серията от поглъщания на телекома, пренебрегвайки опасенията за несъразмерна централизация.
40 български общини получават 100 млн. лева за зелен превоз
Около 40 общини в страната ще имат достъп до 100 млн. лева, които ще бъдат вложени в екоавтобуси с нулеви нездравословни излъчвания, оповестяват от пресцентъра на районното министерство. Средствата идват по линия на Плана за възобновяване и резистентност по пилотна скица за поддръжка на устойчивата градска подвижност.
„ Черната кутия “ Binance: Състоянието на най-голямата криптоборса е тайнственост
Най-голямата криптоборса в света – Binance – се пробва да укрепи доверието след скок в тегленията от клиенти и внезапен спад в цената на нейния дигитален токен. Компанията твърди, че е овладяла чистите изходящи потоци от към 6 милиарда $, които бяха регистрирани единствено за 72 часа предходната седмица, с помощта на постоянните си финанси.
Експлозия е засечена при последния работещ съветски газопровод за Европа
Съобщава се за детонация на съветски газопровод, който отива към Украйна за по-нататъшни доставки за Европа. Взривът е засечен в сектор от тръбопровода Уренгой – Помари – Ужгород, съгласно известия в съветските медии, цитиращи прессекретариата на регионалния шеф. Засега не е ясно дали потоците от газ са наранени.
Банката на Англия сподели първите банкноти с лика на Чарлз III
Банката на Англия показа първите банкноти с лика на новия английски монарх. Купюрите ще влязат в обращение от средата на 2024 година, с цел да заменят последователно тези с изображението на починалата кралица Елизабет II.
Узбекистан употребява България за европейските доставки на мед
Узбекистан изпрати за първи път трен, претрупан с мед, към Европа по нов маршрут, който заобикаля Русия. Това оповестиха държавните узбекски железници в понеделник, като част от проекта на централноазиатската страна да поддържа комерсиалните си връзки с Европейския съюз.
Япония раздруса пазарите с изненадваща смяна в паричната политика
Централната банка на Япония шокира пазарите във вторник с изненадващо поправяне на контрола върху доходността на облигациите. Действията на Банката на Япония разрешават на дълготрайните лихвени проценти да се покачат с повече – ход, ориентиран към облекчение на някои от разноските за продължаващите парични тласъци.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинПоследниНай-четениНакратко 16 Вечерни вести: „ Лукойл Нефтохим “ внесе 90 млн. лева в бюджета; Настояват за промени в ПВУ Енергетика 112 На първо четене: Парламентът забрани на „ Лукойл “ да изнася горива Транспорт 200 40 български общини получават 100 млн. лева за зелен превоз Европари 156 Политиците и бизнесът упорстват за промени в Плана за възобновяване Любопитно 14226 Американски режисьор снима „ най-красивия голф клуб в света “ в България Компании 2216 Българската „ Мегапрофил ИГ “ удвоява производството си в Русе Компании 2177 Yettel възнамерява да събере 127 тона електронни боклуци до 2028 година Политика 1720 Кабинетът възнамерява отстъпки за пътешестване с БДЖ и публичен превоз Всички новиниОще от НакраткоВиж всичкиВечерни вести: Европейски таван на цената на газа; Нова инвестиция в РусеНовини от седмицата: Провал за кабинета на ГЕРБ; По-високи лихви в Европейски Съюз и САЩТунел на „ Хемус “ остана без осветлениеВечерни вести: Първи транш по ПВУ; Българска компания проби в Съединени американски щати Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР