Лукойл Нефтохим Бургас твърди, че спазва стриктно всички ограничения при

...
Лукойл Нефтохим Бургас твърди, че спазва стриктно всички ограничения при
Коментари Харесай

Лукойл е готова да съдейства на прокуратурата по повод сигнала на Пеевски и Добрев

" Лукойл Нефтохим Бургас " твърди, че съблюдава прецизно всички ограничавания при износа на артикули от съветски петрол и е подготвена да опровергае " всички погрешни изказвания " против сдружението. Това се показва в изказване на съветската петролна компания, изпратено до медиите.

В него от " Лукойл " споделят, че са подготвени да окажат " всякакво подпомагане за осъществяване на професионално и независимо следствие ". Позицията идва часове, откакто стана ясно, че ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски и сътрудника му народен представител от ГЕРБ Делян Добрев са сезирали прокуратурата да извърши инспекция на " Лукойл ".

Сигналът им е по отношение на следствието на изданието " Politico ", което разкри, че съветската петролна компания се е възползвала от малка врата в европейските наказания, с които Русия е спечелила над 1 милиарда евро. Това е станало като Москва се е възползвала от така наречен " дерогация " и е траяла да предлага съветски петрол на европейския пазар през бургаската рафинерия на " Лукойл ".

" Износът на нефтопродукти, създадени от " ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас " АД от съветски недопечен петрол, се реализира прецизно в границите на откритите квоти и ограничавания. Всяка партида артикули се изнася под контрола и след предварителното утвърждение на Агенция " Митници ", се споделя в изказването на сдружението.

Още по тематиката:
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР