Лукът без съмнение е сред най-непретенциозните, но пък задължителни за

...
Лукът без съмнение е сред най-непретенциозните, но пък задължителни за
Коментари Харесай

Кажете НЕ на инфаркта с червен лук!

Лукът без подозрение е измежду най-непретенциозните, само че пък наложителни за съвсем всяка манджа зеленчуци. Той постоянно е налице в кухнята. Макар да се употребява главно при приготвянето на разнообразни ястия, лековитите му качества са високо ценени и в националната медицина от антични времена.

Червеният лук е вид, извънредно богат на фитонутриента кверцетин, който се съдържа в огромно количество и в някои плодове - да вземем за пример ябълките. Кверцетинът работи като антиоксидант, само че антиоксидантният му резултат е по-силен, когато веществото се приема от натурален източник, какъвто е лукът, а не под формата на хранителна добавка.

Учени обаче настояват, че зеленчукът в червено-лилав цвят може да помогне за попречване на сърдечни заболявания. Те са разкрили, че сортът, постоянно употребен в средиземноморската и индийската кухня, оказва помощ за премахването на неприятния холестерол от организма, който може да аргументи инфаркт и инсулт. В същото време аленият лук резервира положителния холестерол, който оказва помощ за предотвратяване от сърдечни болести.

Истината е, че не всички изгоди на аления лук върху човешкия организъм са разкрити. Японските учени са създали ново изобретение за изгодите от потреблението на вкусния вид. Известно е, че в аления лук се съдържат лесноусвоими от организма съединения на сярата.

Попадайки с кръвта в мозъка, тези съединения подмладяват клетките му и подтикват тяхната работа. Това спомага за възобновяване на човешката памет и покачва възприемчивостта към позитивни страсти.

 Лук

Лукът е практично и много на ниска цена средство за лекуване и профилактика на настинки и грипове, като и за повишение на имунитета. За да унищожите всички бактерии в устата и да обеззаразите отчасти носната празнина, можете да дъвчете 4-5 минутки парче лук.

Не на последно място, би трябвало да се означи, че аленият лук има в състава си немалки дози витамин С, както и минерални соли, които способстват за нормализирането на водно-солевия продан.

Желязото в лука е лесноусвоимо и с него може да се усъвършенства хемоглобинът. Разбира се не забравяйте, че прекомерната консумация на този зарзават не е целесъобразна, в случай че имате проблеми със стомаха.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР