Лукашенко: През есента могат да започнат мирни преговори за Украйна.

...
Лукашенко: През есента могат да започнат мирни преговори за Украйна.
Коментари Харесай

Лукашенко: През есента могат да започнат мирни преговори за Украйна


Лукашенко: През есента могат да стартират мирни договаряния за Украйна. Беларуският президент Александър Лукашенко предположи, че през есента могат да започнат мирни преговори за Украйна, съобщи ТАСС.
„ Най-важното е този спор да приключи…
И това, че през септември те (преговорите) могат да се състоят, е също малко евентуално. Много неща обаче демонстрират, че през есента обстановката би трябвало да се промени и ще стартираме да беседваме на масата на договарянията. Възможно е това да не стане през септември, а по-късно, само че отново през есента “, сподели Лукашенко по време на среща с задгранични и беларуски публицисти.
Беларус разчита, че Русия ще победив спора с Украйна, сподели Лукашенко в отговор на журналистически въпрос.
Беларуският президент означи обаче, че тези, които не желаят победа на Москва, би трябвало да седнат на масата за преговори с Русия.

Лукашенко уточни, че не поддържа контакти с украинския лидер Володимир Зеленски.
„ Що се отнася да информационните канали
най-малкият ми наследник има телефона на Зеленски, други информационни канали (с Киев) нямаме. Не поддържаме връзки с тях и знаете, че не аз съм повода за това “, сподели беларуският президент.

„ Русия е бъдещето на планетата. Там са всички ресурси, в Русия умеят да основават водещи технологии: галактически, нуклеарни технологии, оръжия и други “, сподели Лукашенко.
Беларуският президент изрази мнение,
че Русия би трябвало „ да се изявява по-активно “, да вземем за пример, Москва би трябвало да бъде консолидираща мощ на постсъветското пространство.

Лукашенко съобщи, че допустима детонация в Запорожката АЕЦ няма да постави завършек на спора в Украйна, само че ще нанесе големи вреди на всички страни в Европа.
„ Дори в случай че бъде взривена централата,
войната няма да свърши с това. Това обаче ще нанесе огромни вреди на цяла Европа и освен на Европа, а на целия Евразийски континент. Последиците ще стигнат и до Америка. Войната обаче няма да свърши с това “, сподели беларуският президент.

Той съобщи също, че е не обсъждал обстановката със Запорожката АЕЦ с съветския президент Владимир Путин.
„ С президента Путин не сме обсъждали
обстановката със Запорожката АЕЦ. Ситуацията е елементарна: в случай че вие американците и Украйна не желаете там да се случи това, за което говорите, това няма да се случи. На Русия не и би трябвало да взривява Запорожката АЕЦ. Тя се намира в съветски ръце. За какво им е да я взривяват? “, добави Лукашенко.
По-рано Зеленски упрекна Русия,
че готви терористичен акт в Запорожката АЕЦ, а Украйна организира учения за реакция на нуклеарна повреда в регионите, намиращи се наоколо до централата, показва ТАСС.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР