Луис Суарес подписа краткосрочен договор, с който се завърна в

...
Луис Суарес подписа краткосрочен договор, с който се завърна в
Коментари Харесай

Суарес се завърна официално в родния си клуб

Луис Суарес подписа кратковременен контракт, с който се завърна в родния си клуб Насионал в Уругвай преди Световното състезание в Катар, разгласи президентът на южноамериканския отбор. Нападателят разкри в обществените мрежи във вторник, че има авансово съглашение за завръщане в тима, където стартира неговата кариера и ден по-късно, президентът на Насионал Хосе Фуентас съобщи за радио Sport 890, че 35-годишният футболист е парафирал петмесечен договор .
Суарес се сбогува с Атлетико Мадрид след края на предишния сезон.
Суарес и клубният президент обявиха във вторник, че към момента има да се доуточняват някои елементи по договорката, само че Фуентес бе безапелационен за радиостанцията, казвайки : „ Всичко е приключено и позволено “. Бившата звезда на Ливърпул и Барселона е Реализатор номер 1 в историята на Уругвай и ще взе участие на четвъртото си международно състезание по-късно тази година. Фуентес показа, че Суарес би трябвало да дойде в Уругвай този уикенд и може да направи дебюта си най-рано във вторник за Копа Судамерикана – южноамериканският еквивалент на Шампионската лига, против бразилския Атлетико Гояниензе.

Президентът добави, че нападателят е получил няколко други предложения, само че „ той ми сподели, че е решил да пристигна в Насионал “. Считаше се, че Суарес има намерение да остане в Европа, само че е търсил клуб, който да му подсигурява титулярно място преди Мондиала в Катар, който стартира на 21 ноември. Три турски клуба и един от Италия са следели обстановката към уругваеца, като е имало оферти и от Мейджър Лийг Сокър и аржентинския гранд Ривър Плейт.

Суарес, който напусна Атлетико Мадрид в края на предишния сезон и продължава да живее в Испания, започва кариерата си в Насионал, където дебютира на 18-годишна възраст през март 2005. След като завоюва две шампионски трофеи на страната с отбора, той мина в нидерландския Грьонинген, до момента в който към момента беше младеж, а година по-късно дебаркира в гранда Аякс. Впоследствие той хвана окото на Ливърпул и след три сезона и половина в Англия мина в Барселона за сума от над 80 млн. евро. Суарес се наслаждения на най-успешния си интервал в Каталуния, където завоюва четири трофеи на Ла Лига и Шампионската лига през 2015, а през 2021 стана първенец на Испания и с Атлетико. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР