Луис Монтенегро, лидерът на опозиционната дясноцентристка партия Демократичен алианс в

...
Луис Монтенегро, лидерът на опозиционната дясноцентристка партия Демократичен алианс в
Коментари Харесай

Луис Монтенегро обяви победата на дясноцентристите в Португалия в предсрочните избори

Луис Монтенегро, водачът на опозиционната дясноцентристка партия Демократичен алианс в Португалия, завоюва успеха на предварителните общи избори в страната след тясна конкуренция против настоящите социалисти.

Черна гора разгласи победа рано сутринта в понеделник, малко откакто водачът на Социалистическата партия (PS) Педро Нуно Сантуш призна успеха си, само че не беше ясно дали той ще може да ръководи без поддръжката на крайнодясната партия Чега, с която той още веднъж отхвърли да договаря.

Демократичен алианс и нейните консервативни съдружници в Мадейра завоюваха минимум 79 места в 230-местния парламент, пред 77-те на PS. Парламентарното посланичество на Chega се усили повече от четири пъти до минимум 48 законодатели, давайки болшинство на комбинираната десница.

След окончателното броене на бюлетините от чужбина остават за разпределение четири места.

„ Изглежда неизбежно Демократичен алианс завоюва изборите и социалистите изгубиха “, сподели Черна гора пред разчувствани поддръжници, събрали се в столицата Лисабон. За политическите партии в новия парламент беше от решаващо значение да работят отговорно и „ да се съобразят с желанието на португалския народ “, добави той.

Предсрочните избори в неделя, провокирани от неочакваната оставка на премиера социалист Антонио Коща на фона на следствие за корупция, бяха белязани от скок в поддръжката за Чега, която се нарежда като опция на двете партии, които от дълго време преобладават в португалската политика, обещавайки да се оправи с корупция и изложение на неприязън към това, което вижда като „ несъразмерна “ имиграция.

Рикардо Баптиста Лейте, някогашен португалски член на Народното събрание, сподели пред Ал Джазира, че до момента в който крайният резултат към момента не е явен, „ виждаме рисков напредък [в крайната десница], който явно се трансформира в третата преобладаваща партия “ в политическия пейзаж на Португалия.

„ Другото умозаключение, което наподобява доста ясно, е по какъв начин левицата е намаляла неимоверно “, сподели той. „ Предишното държавно управление, водено от Антонио Коста, имаше цялостно болшинство в 230-местния парламент. Това значи, че той е имал повече от 115 места, до момента в който наподобява, че всички леви партии дружно може да не надвишават 90 места “, добави Лейте.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР