Лудогорец записа втори пореден разгромен успех в Група Н на

...
Лудогорец записа втори пореден разгромен успех в Група Н на
Коментари Харесай

Лудогорец заши тройка на Ференцварош в Унгария

Лудогорец записа втори следващ победен триумф в Група " Н " на Лига Европа. След като в първия си мач делиорманци разрушиха с 5:1 като хазаин ЦСКА (Москва), през днешния ден играчите на Станислав Генчев пометоха с 3:0 Ференцварош при визитата си в Будапеща. Още по-впечатляващ е фактът, че отборът от Разград игра цяло полувреме с човек по-малко, откакто Драгош Григоре получи два жълти картона малко преди почивката. С два гола изненадващо се отличи бранителя Рафаел Форстър, а в самото начало на мача Джоди Лукоки откри резултата.
По този метод Лудогорец взе отговарящ реванш за двете си загуби от Фради преди към три месеца. Тогава двата отбора се срещнаха един против различен в квалификациите на Шампионската лига, като унгарците победиха на два пъти.

Началото беше съвършено за българския първенец и още в 38-ата секунда топката беше в мрежата на Дибуж. При прелестна офанзива отляво Антон Недялков центрира с външен фалц и Джоди Лукоки засече във вратата за 1:0.

Ференцварош опита да отговори с дейни дейности в идващите минути, само че не успяваше да сътвори нещо рисково пред Пламен Илиев. Лудогорец пък заигра решително и сътвори още няколко положения.

В 15-ата минута Кешеру беше изведен с дълга топка, само че Дибуж избави удара му. После вратарят отрази и изстрел на Вандерсон.

В 39-ата минута резултатът стана 2:0 с прословут гол на Рафаел Форстър. Бранителят изстреля неспасяема тупалка отдалеко от директен свободен удар и даде удобна преднина на Лудогорец.

Лошата вест за българския отбор пристигна в 43-ата минута, когато Драгош Григоре беше изпъден за втори жълт картон. Румънецът направи безогледно влизане в тил на Франк Боли и това наложи в игра да влезе Козмин Моци вместо Марселиньо, а гостите трябваше да доиграят с човек по-малко.

Началото на втората част беше тежко за Лудогорец, защото Фради натисна и Пламен Илиев направи две значими спасявания при пробиви и удари на Токмак Нгуен.

В 64-ата минута гостите взеха решение всичко с втория гол на Форстър в мача. Вандерсон центрира от корнер и неговият съотечественик с глава на близката греда порази още веднъж Дибуж - 3:0!

До края Ференцварош опита да означи най-малко почетен гол, само че конспирация към този момент нямаше - Лудогорец сграбчи успеха и води в групата с 6 т. от два мача.

В другия мач от група H Еспаньол победи ЦСКА Москва като посетител с 2:0. Така испанците събраха 4 т., Ференцварош има 1, а ЦСКА е на последното място с 0.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР