Лудогорец за четвърта поредна година ще участва в груповата фаза

...
Лудогорец за четвърта поредна година ще участва в груповата фаза
Коментари Харесай

Шоковата терапия отново спаси Лудогорец

Лудогорец за четвърта поредна година ще взе участие в груповата фаза на европейски клубен шампионат. Като прибавим и първите две участия на разградския отбор в главните схеми на Лига Европа и на Шампионската лига по-късно, то явно приказваме за име с непрекъснато наличие в континенталния футбол. Каквото и да си приказваме, дали това се харесва или не на мнозина, Лудогорец е марката, която показва България на европейската сцена, в случай че ще и българите на терена в зелен екип да са малцинство (или от време на време даже изцяло да отсъстват).
 Жребият дефинира: Лудогорец против ЦСКА (Москва), Еспаньол и Ференцварош! онлайн
Жребият дефинира: Лудогорец против ЦСКА (Москва), Еспаньол и Ференцварош!

Първите мачове са на 19 септември

В последно време от управлението на клуба прибягват до шокова терапия в навечерието на значими мачове. Така да вземем за пример напролет директно преди гостуването на стадион " Георги Аспарухов ", когато вероятно победа на Левски щеше да приближи " сините " единствено на две точки до първото място, от Разград върнаха отпред на щаба Стойчо Стоев, като намалиха в служба Антони Здравков. Това даде резултат - Лудогорец излезе пределно надъхан, а също по този начин съдбоносен и убеден, с цел да завоюва без особена конспирация на " Герена ".
 Снимка 411452
Източник:

Преди визитата на Марибор от Разград приложиха същата тактика, жертва на която този път стана самият Стойчо Стоев. Да, понатрупаха се " провинения " от страна на наставника - още отпадането от Ференцварош още на старта на квалификациите в Шампионската лига разпали слуховете, а след нулевото реми против Славия те се трансфораха във факт. Неумението на първенците да осъществят ситуациите си изяде главата на треньора.
 Стойчо Стоев към този момент не е старши-треньор на Лудогорец Обновена
Стойчо Стоев към този момент не е старши-треньор на Лудогорец

Решението е взето от притежателите на разградския клуб

Но вярно ли беше той да бъде освободен тъкмо преди реванша в Словения? Резултатът приказва в интерес на това решение и въпреки всичко то си остава мощно хазартно в своята същина. Да хвърлиш Станислав Генчев на огневата линия да дебютира в толкоз значима среща, колкото и обещаващ експерт да е, напълно не наподобява като най-добре премисленият ход. Началото на дуела с Марибор беше впечатляващо, само че след почивката " зелените " бяха на път да позволен призрачен поврат, а кулминационната точка на паниката беше действието на Моци, който уцели гредата на... своята врата.
 Снимка 440597
Източник:

Победителите не ги съдят, а Лудогорец в този момент справедливо чака своята нова доза европейски футбол. Но това че Разград още веднъж е на футболната карта на континента напълно не значи, че там всичко е приказка. Клубът на братя Домусчиеви явно се движи на голяма отдалеченост финансово и организационнно пред конкуренцията си в България. На фона на вложенията, които са направени в последните години, това, което се вижда на терена, не е чак толкоз впечатляващо. Основните фигури още веднъж са " старите кучета " - Марселиньо и Кешерю вкараха в Словения, до момента в който Битон и Чибота може би са играчи с огромен капацитет, който обаче към този момент не носи кой знае какви изгоди.
 Домусчиев: Никакво оттегляне! Целите на Лудогорец остават все по този начин високи
Домусчиев: Никакво оттегляне! Целите на Лудогорец остават все по този начин високи

" Трябва да стоим крепко стъпили на земята "

Като стана дума за Марселиньо, би трябвало да се запитаме - каква роля има в действителност треньорът в Лудогорец? От събитията в последната година не наподобява по този начин, като че ли наставникът да е човек, който може да има глас и мнение за това по какъв начин да се случват нещата. Не че не знаем поговорката за това кой заплаща и поръчва музиката и не че и преди в Разград не са работили безпроблемни характери като Георги Дерменджиев да вземем за пример (с цялото почитание към треньорските му качества). Та в последните седмици видяхме, че футболистът Марселиньо е по-голям от треньора Стоев. След като наставникът първо съобщи, че до момента в който е отпред, натурализираният бразилец повече няма да се появи в игра, последва " стопляне " в връзките, на което основател надали е Стойчо Стоев. И в последна сметка Марселиньо завоюва, изключително с прелестния си гол в Словения.

Това са рисковете на треньорската специалност. Но и това, че Лудогорец не може да откри непрекъснат вид за ментор е един от проблемите в клуба. Шоковата терапия няма да избавя " зелените " от Разград всякога. Жребият за Лига Европа, събрал първенците с ЦСКА (Москва), Еспаньол и още веднъж Ференцварош, дава положителни шансове за излизане от групата. Но е мъчно да си представим, че ще стане, в случай че " зелените " нямат убеден лидер на скамейката. А се видя, че когато треньори се сменят, единствено с цел да гасят пожарите, даже и превъзхождащият всички у нас Лудогорец може да се озове на ръба на неуспеха.
 Снимка 440596
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР