Лудогорец стартира с победа пролетния полусезон в Първа Лига, като

...
Лудогорец стартира с победа пролетния полусезон в Първа Лига, като
Коментари Харесай

Лудогорец спря хита в Първа лига след обрат

Лудогорец започва с победа пролетния полусезон в Първа Лига, като надигра Черно море в дербито на върха от 21-ия кръг след поврат. Отборът на Георги Дерменджиев надви с 3:1 в Разград, като всичките голове паднаха през първото полувреме. „ Моряците “ откриха резултата, само че бързо изгубиха задатъка, а в края на полувремето позволиха още два гола.

Така двата отбора се изравниха с по 45 точки, колкото има и ЦСКА. Разградчани към този момент са водачи поради актива при директните мачове, а също така са и с мач по-малко по отношение на двата съперника. Столичани са втори, а варненци трети. Комфортната победа за „ орлите “ идва дни преди значимия реванш против швейцарския Сервет в плейофите от Лигата на конференциите. Той също ще е в Разград.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by PFC Ludogorets 1945 (@pfcludogorets1945)

Мачът през вчерашния ден стартира превъзходно за гостите от Варна. Те поведоха още в осмата минута с гол на дебютиращия ляв бранител от Испания Даниел Мартин. Той вкара с акуратен удар по земя след доста груба неточност на Аслак Фон Витри. Радостта за Илиан Илиев и компания бе доста къса, тъй като резултатът бе подравнен в 12-ата минута. Бърнард Текпетей проби по десния фланг и центрира остро, а Руан Крус се нуждаеше единствено от едно допиране, с цел да вкара неспасяемо седмия си гол през сезона.

В 36-ата минута Лудогорец обърна за 2:1. Рик Джонатат направи доста бърз пробив в наказателното поле, преодолявайки елементарно Живко Атанасов и трансферира технично вратаря Иван Дюлгеров. Исамил Иса се намеси на гол линията, само че прати топката в краката на Руан и той елементарно означи за повторно. Интригата в мача значително се загуби в 42-ата минута. Тогава контраофанзива Руан подаде на Якуб Пьотровски, а полякът стреля тъкмо за 3:1.

През второто полувреме нищо не се промени. „ Моряците “ главно се защитаваха, само че имах добър късмет в 83-ата минута, когато удар на Пабло Алварес затрудни Серджио Падт, само че той съумя да отрази. Малко по-късно Андреяс Калкан направи огромен пропуск за гостите и лиши мача от късна конспирация. В третата минута на добавеното време пък Атанас Илиев и Пабло Гарсия също трябваше да се усещат длъжници след слаби удари.

Още вести четете в категория Спорт.
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР