Лудогорец стартира 2022-а година с нов треньор в лицето на

...
Лудогорец стартира 2022-а година с нов треньор в лицето на
Коментари Харесай

Каква беше 2022-а година за Лудогорец?

Лудогорец започва 2022-а година с нов треньор в лицето на Анте Шимунджа. Отборът се укрепи и с играчи като Жан Карничник, Матиас Тисера, Игор Тиаго, Спас Делев и вратаря Симон Слуга. В същото Стефан Баджи и Елвис Ману се разделиха със „ зелените “.  

Разградчани завоюваха и 11-а поредна шампионска купа без да позволен проваляне до края на сезона. Тимът обаче отпадна от шампионата за SESAME Купа на България от бъдещия притежател на трофея – Левски, след две загуби с 2:3 в Разград и 0:1 в София.

През лятото в тима беше направена сериозна селекция, а задачата беше ясна – офанзива на групите на Шампионска лига. На „ Хювефарма Арена “ дойдоха Якуб Пьотровоски, Педро Енрике, Аслак Фон Витри, Педро Нареси и Нонато. Продадени обаче бяха голмайстора Пиерос Сотириу и полузащитника Алекс Сантана.

За страдание обаче отборът отпадна в третия прелиминарен кръг на ШЛ от Динамо Загреб. Шампионите обаче доближиха до групите на Лига Европа, където попаднаха в една група с италианския гранд и историческия първи притежател на трофея от Лигата на конференциите – Рома, испанския Реал Бетис и финландския ХИК Хелзинки.

Лудогорец записа страхотна победа още на старта против „ вълците “, само че в последна сметка финишира на третото място и през пролетта ще играе в ЛК, а конкурент е белгийския Андерлехт.

В шампионата „ орлите “ зимуват на второ място с 43 точки, на една от водача ЦСКА. В шампионата за националната купа Лудогорец си върна ненапълно на Левски, откакто ги в профил на 1/16-финалите в последния си мач за календарната година. 

Със сигурност обаче задачата пред отбора е да резервира купата си и да продължи присъединяване си в Европа. Какво следва за разградчани през 2023-а година следва да разберем.

Повече детайлности за това каква беше 2022-а година за Лудогорец може да видите в прикаченото видео.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР