Лудогорец спечели Суперкупата на България след минамална победа с 1:0

...
Лудогорец спечели Суперкупата на България след минамална победа с 1:0
Коментари Харесай

Суперкупата е в Лудогорец! Разградчани ликуват след 1:0 над Славия

Лудогорец завоюва Суперкупата на България след минамална победа с 1:0 против Славия, започвайки сезона по метода, по който го приключи - с трофей. " Белите " пък пропуснаха шанса да сграбчен оценката за първи път в историята си.

Единственото попадение бе дело на голмайстора на Първа лига за предишния сезон Клаудиу Кешеру, който преодоля Антонис Стериакис след тъкмо половин час игра.

Още в първите минути на срещата разградчани се настаниха пред наказателното поле на столичани, които очевидно изпитваха проблеми със задържането и изнасянето на топката в първия четвърт час.

Мисиджан центрира от левия фланг към Кешеру, който се опита да вкара с тил към вратата, само че несполучливо. Последва отлична многоходова офанзива, извела Марселиньо отдясно в наказателното поле, който стреля в напречната греда.

Славия съумя за миг да изнесе играта в средата на терена, а Галин Иванов на два пъти опита да изненада Ренан от отдалеченост, и в двата случая несполучливо.

Лудогорец вкара след тъкмо 30 минути игра!

При следващата си офанзива Марселиньо се възползва от рикоширала топка след удар на Натанаел, откри Кешеру, с цел да може румънецът от 7-8 метра да вкара за 1:0!

Славия отговори с прекрасен удар от фаул на Галин Иванов, само че Ренан съумя да избие в корнер и по този начин при преднина от един гол за разградчани пристигна почивката.

Втората част стартира с много дискусионна обстановка. Галин Иванов падна в наказателното поле след единоборство със Сисиньо, само че съдията замълча. Повторенията обаче демонстрираха, че дузпа по-скоро има, защото бранителят на Лудогорец не играе с топката.

Между 50-ата и 55-ата минути разградчани имаха положителни благоприятни условия да усилят преднината си, само че удари на Вандерсон и Марселиньо бяха избавени от Стериакис.

Лудогорец можеше дефинитивно да постави завършек на интригата, в случай че Мисиджан бе съумял самичък против Стериакис да преодолее младия вратар.

В заключителните минути на мача " белите " реализираха напън, по-скоро безреден, който обаче не докара до чисти голови положения пред вратата на Ренан.

Удар на резервата Шверчок пък бе избавен майсторски от Стериакис и по този начин срещата приключи при този резултат, осигурявайки на " орлите " Суперкупата на България за трети път.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР