Лудогорец си гарантира над 8 млн. евро от влизането в

...
Лудогорец си гарантира над 8 млн. евро от влизането в
Коментари Харесай

Поне 8 млн. евро за Лудогорец от Европа

Лудогорец си подсигурява над 8 млн. евро от влизането в групите на Лига Европа. Само за присъединяване си в груповата фаза на шампионата клубът от Разград ще получи 3,63 млн. евро, само че поради клубния коефициент от евротурнирите през последните 10 сезона му се поставят още 2,64 млн. евро.
Лудогорец се измъкна против Жалгирис във Вилнюс и приключи 3:3 след дузпа в 120-ата минута, осъществена от Оливие Вердон.
Още 1,14 млн. евро отиват в касата на разградчани от квалификациите на Шампионската лига.
По тези три линии българският първенец си подсигурява 7,41 млн. евро. Определена сума се поставя на " орлите " и от пазарен дял от тв правата в шампионатите. Общо все още Лудогорец си е обезпечил съвсем 16 млн. лв. от влизането в груповата фаза на Лига Европа. Там отборът има опция да печели по 630 000 евро при триумф и 210 000 евро за еднакъв.
При превъзмогване на групите като победител му се поставят още 1,1 млн. евро, а като втори - 550 000 евро.
Бившият футболист на Лудогорец Мавис Чибота донесе нови 300 000 евро на българския гранд. Футболистът беше продаден на израелския Макаби Хайфа за 1,2 млн. евро при започване на годината с уговорка Лудогорец да получи още 300 000 евро, в случай че Чибота с Макаби доближи груповата фаза на Шампионската лига. Конгоанецът записа 10 минути за Макаби против Аполон Лимасол (Кип) в III прелиминарен кръг на квалификациите, а в плейофите израелският отличник в профил Цървена звезда и попадна сред 32-та най-хубави тимове в Европа.
Лудогорец пък попадна в група С на Лига Европа с тимовете на Рома (Ит), Бетис (Исп) и ХИК Хелзинки (Фин).
Програмата на " орлите " в групата планува домакинство на Рома на 8 септември, посещение на Бетис на 15 септември, посещение на ХИК Хелзинки на 6 октомври, домакинство на финландците на 13 октомври, домакинство на Бетис на 27 октомври и като заключителен свършек - аудиенция на Рома на 3 ноември.  style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >  

 
  class= " MsoNormal " >
  class= " MsoNormal " >

 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР