Лудогорец продължава с терора над Левски за първенство. Орлите спечелиха

...
Лудогорец продължава с терора над Левски за първенство. Орлите спечелиха
Коментари Харесай

Лудогорец продължава с терора над Левски за първенство

Лудогорец продължава с терора над Левски за състезание. " Орлите " завоюваха с 1:0 гостуването си на " Герена " и към този момент седем години не са губили турнирен мач от столичани. За последно това се случи през август 2016 година. Единственият го вкара Руан Крус. Дербито изобилстваше от нервни прояви, а съдията Георги Гинчев подвигна общо девет жълти картона.


Не беше минала и минута от началото на мача, когато домакините желаеха поискаха дузпа. Уелтън опита подаване отляво и след рикошет в крайници на Фон Витри топката като че ли докосна ръката му, само че реферът даде знак играта да продължи. Минута по-късно пристигна и първият удар - Ел Джемили стреля, само че доста неопределено.

След близо четвърт час игра Жереми Петрис преодоля Сон и потегли да влиза в наказателното поле на " орлите ", само че се строполи на терена, искайки дузпа. 11-метров углавен удар не бе даден, само че обстановката остана противоречива. Повторенията не убедиха, че контакт има.

В 25-ата минута Руан Крус бе изведен зад противниковата защита. Последва незабавен изстрел от дребен ъгъл и неособено комфортна позиция. Ударът обаче бе доста мощен и в близкия ъгъл матира Андреев

Около пет минути преди края на първото полувреме Уелтън стреля едва от границата на наказателното поле. Падт имаше задоволително време да реагира и мазета в ъглов удар. В края на полувремето Левски стигна до няколко корнера. При един от тях Цунами бе открит непокрит, само че насочи слаб и неакуратен изстрел.


Втората част стартира с отличен късмет за Лудогорец. След единствено секунди игра Текпетей бе изведен в наказателното поле и стреля в близкия ъгъл, само че този път Андреев избави. Секунди Рикардиньо бе открит в наказателното поле на " първенците ", само че не уцели топката. Веднага по-късно и Уелтън опита да шутира, само че бе блокиран.

В 74-ата минута Фон Витри стреля мощно, само че Пламен Андреев показва добър инстикт и мазета в корнер. В заключителните минути Уелтън шутира от границата на пеналта и провокира избавяне на Падт. “Сините ” по този начин и не съумяха да изравнят резултата и изгубиха дуела. Това бе първо проваляне за тима на Николай Костов на “Герена ” от 15 август, когато “сините ” отстъпиха с 1:2 на ЦСКА 1948.

Тимът на Ивайло Петев пък реализира шестата си победа от началото на сезона. Шампионите събраха 20 точки и са 5-ти в класирането, до момента в който Левски остана с 22 пункта на 3-ата позиция. “Сините ” са изиграли мач повече от своя противник досега през акцията. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР