Лудогорец постигна изключително важна победа при гостуването си на Арда

...
Лудогорец постигна изключително важна победа при гостуването си на Арда
Коментари Харесай

Лудогорец отново диша във врата на ЦСКА след ценен обрат в Кърджали

Лудогорец реализира извънредно значима победа при гостуването си на Арда с 2:1 в мач от 26-ия кръг на Първа лига. На Разпети петък, пред погледа на националния селекционер Младен Кръстаич, който неотдавна отнесе рецензии от управлението на кърджалийци, " зелените " направиха шампионски поврат и още веднъж се приближиха на точка от водача ЦСКА, който в понеделник играе с Левски .

Първото полувреме бе мощно за домакините, които играха доста дисциплинирано и проведено, а това затрудняваше играта на разградчани. Тимът на Ивайло Петев понесе удар още в 11-та минута, когато Дени Групер бе изнесен на носилка със подозрения за тежка травма след единоборство в средата на терена. Най-добрият късмет пред гостите се откри в 40-та минута, когато изстрелът на някогашния футболист на кърджалийци Спас Делев кацна на напречната греда. Веднага след ситуацията и Арда извърши насилствена промяна - терена напусна стражът Анатолий Господинов. В добавеното време на първата част възпитаниците на Александър Тунчев откриха резултата след отлично осъществяване от директен свободен удар на Радослав Цонев.
Шампионите реализираха поврат в мача с Арда, откакто изоставаха с 0:1 до 77-та минута.
След паузата първенците реагираха като ужилени и за няколко минути като по знамение не възвърнаха статуквото. Всичко стартира с рисков шут на Аслак Фон Витри, който бе отразен от аварийния пазач на домакините Васил Симеонов. Капитанът на Лудогорец Кирил Десподов центрира от ъглов удар, топката се отклони от страничния дирек и попадна в Якуб Пьотровски, само че той стреля едва с глава право в ръцете на Симеонов. Игровата доминация на " зелените " продължи и шут на влезлия от пейката Бърнард Текпетей мина около вратата на кърджалийци. Арда рядко опитваше да нападна след почивката и в последна сметка не устоя на натиска.

Игор Тиаго изравни резултата в 77-та минута след пас на Делев с глава в наказателното поле, като още веднъж намиращият се в страхотна форма нападател, който в предишния кръг наниза хеттрик на Ботев Враца за 12 минути при триумфа с 8:1, бе в прегръдките на съотборниците си минута преди приключването на постоянното време, когато играчите на Арда не съумяха да се изтеглят за засада и след изстрел от полуволе матира Симеонов за 2:1. Тунчев и компания можеха да изравнят в шестата от седемте добавени минути на мача, само че удар на резервата Преслав Боруков от преференциална позиция бе избит от Оливие Вердон.

До края Лудогорец устоя и се поздрави с доста основен триумф в битката за отбрана на шампионската купа. Съставът записа пети следващ триумф след завръщането на Ивайло Петев като ментор в също толкоз срещи във всички шампионати и още веднъж е на точка от ЦСКА, за който в понеделник следва Вечно дерби с Левски. Арда записа пети пореден дуел без победа във всички шампионати и е девети с 36 пункта, на шест от шестия Черно море, който занапред ще играе своя мач. Кърджалийци са на две точки от седмия Славия, който на следващия ден гостува на Берое. За отбора на Тунчев следва посещение на Хебър, до момента в който Лудогорец посреща Локомотив София в идващия кръг. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР