Лудогорец показа характер, разгроми с 4:0 косовския Балкани и се

...
Лудогорец показа характер, разгроми с 4:0 косовския Балкани и се
Коментари Харесай

Лудогорец разгроми Балкани с 4:0, продължава към Шампионската лига

Лудогорец сподели темперамент, разгроми с 4:0 косовския Балкани и се класира за втория кръг на квалификациите за групите на Шампионска лига.

„ Орлите “ зарадваха последователите си в Разград с 2 гола преди и след почивката, с цел да продължат напред с общ резултат 4:2 и да си уредят среща със словенския Олимпия Любляна.

Бърнард Текпетей осъществя 2 гола през първото полувреме, а през второто Матиас Тисера и резервата Кайо Видал се разписаха, с цел да стигнат българските първенци до подобаващ триумф и цялостен поврат в конфликта след изненадващата загуба с 0:2 в първия мач.

Преди началото на реванша Лудогорец показа своя нов нападател Квадво Дуа.



Феновете пък имаха мотиви за още наслада скоро след началния съдийски сигнал на италианеца Лука Пайрето.

Домакините откриха резултата още с първата си по-опасна офанзива. Капитанът Кирил Десподов центрира рисково, защитник на гостите опита да почисти, само че прати топката на главата на Бърнард Текпетей, който от близко я прати в мрежата – 1:0.



Попадението в 4-ата минута въодушеви разградчани и те овладяха самодейността като единствено 10 по-късно бяха покрай второ такова.

В 14-ата Матиас Тисера се озова самичък против вратаря на Балкани и стреля по земя, само че с стражът Ехеа Количи мазета с кра к.

Балкани насочи първия си изстрел в срещата чак в 20-ата минута. Той бе дело на Кендрим Зюба и беше неакуратен, а 5 минути по-късно и Клод Гонсалвеш от домакините не откри задачата.



В 33-ата минута гостите реализираха добра офанзива и пробваха да изведат Назми Грипши, но отбраната на Лудогорец се оправи.

В 36-ата минута вратарят на Балкани още веднъж сподели класа, отразявайки доста мощен шут на Гонсалвеш, с цел да резервира резултата единствено 1:0 в интерес на разградчани.



Секунди след приключването на постоянното време за първата част домакините вкараха втори гол и по този начин изравниха общия резултат в конфликта до 2:2.

Фон Фитри центрира отдясно към наказателното поле, където Якуб Пьотровски се размина с топката, само че тя стигна до Текпетей, който я спря, а след това с левия крайник я прати в мрежата сред краката на вратаря за 2:0.

При този резултат пристигна и почивката.



Малко след началото на втората част Лудогорец оформи класиката и цялостния поврат в общия резултат с трети гол.

Той можеше да падне и по-рано, когато удар на Доминик Янков бе избит от бранител на сантиметри пред голлинията, само че в последна сметка бе осъществен от Матиас Тисера.

Аржентинецът се възползва от неточност на Байрам Яшаница и от близко я наказа, с цел да направи резултата 3:0 в Разград и 3:2 от двата мача.

Впоследствие темпото на игра спадна доста, защото Лудогорец преотстъпи отчасти самодейността, а горещото време изтощи в допълнение футболистите и на двата тима.

Треньорите дадоха отговор с редица промени като до 77-ата минута направиха по 4 рокади.

Тези на Ивайло Петев се оказаха по-успешни, тъй като в 78-ата минута появилият се секунди преди този момент Спас Делев изведе друга запаса – Кайо Видал, който трансформира в гол и 4-ия прецизен удар на Лудогорец в срещата, с цел да направи резултата 4:0.

До края повече попадения не паднаха и по този начин разградчани не престават към втория квалификационен кръг на Шамп
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР