Лудогорец не успя да спечели визитата си на ХИК Хелзинки,

...
Лудогорец не успя да спечели визитата си на ХИК Хелзинки,
Коментари Харесай

ХИК и Лудогорец не излъчиха победител във Финландия

Лудогорец не съумя да завоюва визитата си на ХИК Хелзинки, завършвайки наедно 1:1 във Финландия. Българският първенец имаше своите обстановки за надвит гол, само че в последна сметка направи първо тъждество в група С на шампионата Лига Европа след триумф и загуба на старта на конкуренцията .
Матиас Тисера (д) вкара гола за първенците в Хелзинки.
На изкуствения терен във финландската столица Матиас Тисера даде летящ старт на „ зелените “ след попадение още в 10-та минута. Офанзивният футболист получи топката от Каули Оливейра и стреля под плонжа на излезлия пазач на домакините Конър Хазард. До края на полувремето възпитаниците на Анте Шимунджа извадиха шанс, откакто в 27-та минута ХИК бе покрай това да възвърне паритета. Перпарим Хетемай получи топката в наказателното поле, стреля към Серджио Падт, само че Абдул Малик Абубакари бе на неверното място в неверния миг и мазета кълбото, което влизаше в мрежата на гостите.

Десет минути след началото на второто полувреме обаче нищо не можеше да спре Хетемай, който възвърне статуквото след подаване на Сантери Хостика. В заключителните 20-25 минути на мача и двата тима имаха своите обстановки да стигнат до успеха. Резервата Нонато и Кирил Десподов направиха пропуски, преди ХИК да се засилва и първо Падт да отрази лек изстрел с глава, а по-късно да разочарова излезлия самичък против него Боян Радулович, който се появи от аварийна пейка. Изстрел на Антъни Олусаня мина покрай вратата на Падт, а в добавеното време шут на Каули също прелетя покрай Хазард, само че в навън.

Така Лудогорец пропусна опцията да си тръгне с скъпи три точки от Финландия, като има към този момент четири точки в актива си след успеха над Рома и загубата от Бетис. Отборът е втори в класирането на група С, на две точки от андалусийци, които по-късно гостуват в Рим. За ХИК това бе първа точка в груповата фаза. Лудогорец приема финландците в идващия си мач в Лига Европа идния четвъртък, а преди този момент е хазаин на ЦСКА в огромното дерби на 13-ия кръг в Първа лига в понеделник вечер. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР