Лудогорец не сбърка и във втория кръг от първенството, печелейки

...
Лудогорец не сбърка и във втория кръг от първенството, печелейки
Коментари Харесай

Най-силният старт за Лудогорец в историята си!

Лудогорец не сбърка и във втория кръг от шампионата, печелейки с 2:0 против Локомотив Пловдив в Разград и с голова разлика 5:0 и 6 точки, ще остане на върха на таблицата. С тази победа бе легализиран и математически най-силният старт на сезон в историята на Лудогорец, от влизането в елита през 2011 година насам. Дотук " орлите " имат 4 победи в 4 публични мача, без да са получили нито един гол.

В шампионата се оправиха със Септември с 3:0 и Локомотив Пловдив – с 2:0, а Шампионската лига мина през Сутиеска с 2:0 в Разград и 1:0 в Черна гора. Справка в статистиката демонстрира, че това до момента не се е случило. Най-близо до настоящия старт бе миналогодишният. Тогава отборът отново стартира с два триумфа без позволен гол в Европа – против Шахтьор Солигорск с по 1:0, само че в третия мач направи 0:0 при визитата на Мура. Между тях имаше и триумф над ЦСКА за Суперкупата с 4:0, само че този мач действително следва да се брои към предния сезон, тъй като опълчва първенеца и носителя на Купата в него. През 2018-а пък " орлите " отново потеглиха с 4 победи и 4 сухи мрежи, само че едната отново беше за Суперкупата с 1:0 над Славия.

Така Анте Шимунджа сложи нов връх, откакто към този момент изрично е номер 1 по най-силен старт отпред на Лудогорец единствено в турнирни мачове. От началото на 2022 година, когато пое отбора в Първа лига той има дотук 14 мача и тъждество отпред на „ орлите “. Шокиращото е, че то бе против последният отбор в таблицата за предишния сезон – към този момент несъществуващият Царско село. Мачът сред двата отбора тогава приключи 1:1.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР