Лудогорец и Рома водят люта битка за второто място в

...
Лудогорец и Рома водят люта битка за второто място в
Коментари Харесай

Рома със сериозен бонус от УЕФА в битката с Лудогорец

Лудогорец и Рома водят люта борба за второто място в група “С ” на Лига Европа. Победителят в този двубой ще се реши в идващите две срещи. Оказа се, че програмата за тях е такава, че дава съществено преимущество на римските “вълци ” пред “орлите ”.

Двубоят от 5-ия кръг на българския първенец против Бетис в Разград е очакван за 27 октомври от 19:45 часа, а Рома гостува на ХИК в същия ден, само че срещата е от 22:00 часа.

Този диапазон е от решаващо значение за италианския гранд, който преди началото на своя мач ще знае резултата от конфликта на българския отбор.

Защо е толкоз значима тази детайлност?

Ако Лудогорец завоюва против Бетис, това значи, че Рома наложително би трябвало да победи в Хелзинки. Само по този начин ще резервира късмет да измести “орлите ” от второто място, защото двата тима се изправят един против различен в последния кръг, а сега разликата сред тях е три точки в интерес на родния първенец.

Ако Лудогорец приключи наедно с испанците, тогава римският гранд не се нуждае от наложителна победа. Именно тук програмата дава съществено преимущество на Рома. Да предположим, че срещите в Разград и Хелзинки се играеха едновременно, а към 90-ата минута са 0:0. При гол на Лудогорец в заключителните секунди, то това автоматизирано принуждава Рома да завоюва против ХИК. Т.е. футболистите на Моуриньо ще имат извънредно малко време за реакция. Сега не е по този начин. Ако Лудогорец е победил, Рома ще има цялостен мач, с цел да гони трите точки. Ако разградчани са приключили наедно, римляните няма да се хвърлят в офанзива при хикс в заключителните минути на своята среща, тъй като рискуват да получат гол, който да ги отстрани и да направи неправилен конфликта от последния кръг сред Рома и Лудогорец в Италия.

Не без значение е и, че мачът във Финландия е решителен и за ХИК. Само победа резервира възможностите на домакините да изместят Рома от третото място и да продължат в елиминациите на Лига на конференциите.

Ако Лудогорец загуби семейството си на Бетис, то тогава Моуриньо може да даде отмора на огромна част от своите титуляри, тъй като мачът в Хелзинки се трансформира в съвсем протоколен за Рома.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР