Лозан Панов е време да реши дали да остане или

...
Лозан Панов е време да реши дали да остане или
Коментари Харесай

Боян Магдалинчев: Време е Панов да реши дали да остане или да се оттегли

Лозан Панов е време да реши дали да остане или да се отдръпна от постта си , съобщи представляващият Висшия правосъден съвет (ВСС) Боян Магдаличнев преди началото на днешното съвещание на Съдийската гилдия.

Повод за думите му стана позицията на ръководителя на Върховен касационен съд Лозан Панов по проблема „ Полфрийман “, поместена на уеб страницата на правосъдната институция. В нея Панов приканва подчинения му съдийски състав да побърза с решението по делото за австралиеца, наказан у нас за ликвидиране, а вътрешния министър – да освободи Джок Полфрийман от мигрантския център в Бусманци.

„ Никой не заплашва магистратите, при постановяване на своите актове, с дисциплинарни производства. Още по-малко в съответния случай, без значение от огромния звук, който се подвигна. Не знам на кого му е минало през акъла, само че не е естествена теза и нея споделям изрично “, съобщи Магдалинчев за писаното от Панов.

Той е безапелационен – не е обикновено шефът на Върховен касационен съд да разяснява висящи производства.

„ В момента, в който правосъдният състав се е отдръпнал и е оповестил, че ще се произнесе в период от два месеца, никой няма право да разяснява. Още по-малко ръководителят на Върховен касационен съд. Недопустимо е “, акцентира още Магдалинчев. 

Самият Лозан Панов не разяснява позицията си на влизане на съвещанието на колегията.-->

„ Това, което съм желал да кажа, съм го споделил. Написано е и е на уеб страницата на Върховен касационен съд. Няма какво повече да кажа “, съобщи той пред чакащите го публицисти.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР