Лойд Морисет, един от създателите на любимото детско предаване Улица

...
Лойд Морисет, един от създателите на любимото детско предаване Улица
Коментари Харесай

Почина един от създателите на Улица Сезам

Лойд Морисет, един от основателите на обичаното детско предаване " Улица Сезам ", е умрял на 93-годишна възраст. Новината за кончината му бе оповестена в понеделник от организацията " Sesame Workshop ", като не е посочена съответна причина за гибелта.

В изказване на организацията се споделя, че Морисет е бил " умен, умислен и най-много водач ", който " непрекъснато мислеше за нови благоприятни условия да образова ".

Лойд Морисет и Джоан Ганц Кууни работят дружно със експерта от Harvard Джералд Лесър, с цел да основат " Улица Сезам " - неповторимото детско шоу, посредством което сполучливо да образоват най-малките фенове. Към тях се причислява и именитият кукловод Джим Хенсън, който обезпечава куклите, напомня Асошиейтед прес.

" Без Лойд Морисет нямаше да има " Улица Сезам ". Първо на него му хрумна концепцията, че можем да използваме малкия екран, с цел да предаваме на дребните деца съществени умения и познания за буквите и цифрите. ", споделя Кууни в изказване. " Той беше сътрудник, на който можеш да се довериш, и правилен мой другар от над 50 години. Много ще ни липсва. ", приключва изказването.

" Улица Сезам " се излъчва в над 150 страни, печели 216 награди " Еми ", 11 награди " Грами ", а през 2019 година получава почетната премия на " Kennedy Center " за цялостни артистични достижения. При приемането на премия Голямото пиле се качва на сцената и сяда в скута на Том Ханкс.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР