Ловният хотел на Румен Гайтански-Вълка до язовир Искър за втори

...
Ловният хотел на Румен Гайтански-Вълка до язовир Искър за втори
Коментари Харесай

Съдът пак опази от събаряне незаконния хотел на Румен Гайтански-Вълка до язовир Искър

Ловният хотел на Румен Гайтански-Вълка до язовир Искър за повторно бе избавен от срутване от съда, заяви Дневник. На 5 април арбитър Ева Пелова приключи делото, заведено от основния проектант на София Здравко Здравков. Той оспорва решението на същия съд от 15 декември 2021 година, с което се отменяше неговата заповед за събарянето на постройката. Тя бе издигната в Държавно ловно стопанство Искър през лятото на 2020 година без да има позволение за градеж.

 

 

Това бе открито от инспекция на отдел Контрол по строителството на регион Панчарево, назначена от Дирекция за народен строителен надзор (ДНСК). На тази база основният проектант на София издаде заповед за събарянето й на 16 юни 2021 година Тази заповед беше анулирана половин година по-късно от Административния съд-София град с претекста, че издигнатата постройка в действителност била остарялата, само че актуализирана остаряла техническа работилница. Затова и нямало потребност от позволение за градеж. Това бе първото избавяне на градежа на компания Био майнинг АД на Румен Гайтански-Вълка в съда.

 

Сега същият съд остави без разглеждане жалбата на арх. Здравков против това правосъдно решение. Този път претекстът е, че основният проектант на София не бил страна по първото дело и по тази причина няма право да подава касационна тъжба по него. Страна е Столичната община, а не основният проектант, които са разнообразни правни субекти, акцентира в претекстовете си арбитър Пелова за прекратяването на касационното дело.

 

" Много необичайно, в случай, че самото дело е поради решение на основния проектант. Или нарочна процедурна неправилност от страна на локалната власт? ", написа депутатът от Демократична България Владислав Панев в обществените мрежи.

" Мога да ви уверя, че борбата продължава. Защото това не е просто борба против този или оня. А за одобряване на правилото, че всеки в България би трябвало да е еднакъв пред закона. Че никой не е третиран друго. Именно това е едно от изискванията за разцвет. Иначе си оставаме дребна и незначителна страна ", написа още Панев.

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР