Ловните кучета в Германия са обучавани да надушват мъртви прасета,

...
Ловните кучета в Германия са обучавани да надушват мъртви прасета,
Коментари Харесай

Най-големият производител на свинско в Европа се готви за чумата

Ловните кучета в Германия са обучавани да надушват мъртви свине, управляващите редят огради, по които тече ток, по източната граница, а държавното управление в Берлин зове водачите да не хвърлят остатъците от сандвичи с шунка през прозореца.

Това са единствено част от ограниченията, с които най-големият производител на свинско в Европа се пробва да избегне разпространяването на Африканска чума по свинете, която към този момент раздруса международния пазар на свинско и се доближава все по-близо до границите на страната. След като бе засечена в Белгия предходната година, болестта неотдавна се появи и в западна Полша - едвам на няколко десетки километра от границата с Германия.

Навлизане на африканска чума по свинете ще удари тежко промишлеността в страната, която е дом на братвурста. Макар че е относително по-малък производител, в случай че я съпоставим с Китай или Съединени американски щати, Германия дава отговор за цели 15% от износа на свинско в света през 2017 година

" Не знаем какво ще се случи, само че сме подготвени по какъв начин да действаме ", сподели министърът на земеделието Юлия Клокнер.

Африканската чума не съставлява риск за човешкото здраве, само че заплашва да постави завършек на извънредно сполучлив интервал за немските свиневъди. Цените на прасетата в Европейски Съюз приближават 6-годишен връх, подкрепени от търсене от Китай.

Германия е дом на 26 милиона прасета, като множеството се отглеждат в затворени пространства, а фермерите подхващат стъпки за попречване на болесттите.

Дивите прасета основават по-голяма опасност, а в последните години Германия не може да се оправи с възходящата им популация. По-топлият климат им оказва помощ да се възпроизвеждат през цялата година.

Надеждите на Германия са, че болестта няма да пристигна от Белгия, откакто там бе открита инфектирана свиня в средата на 2018 година, само че чумата не се придвижи във фермите или в други страни.

Източна Европа обаче нямаше подобен шанс, като над 1 700 ферми бяха ударени от болестта. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР