Лошото време Авги удари Гърция със силен снеговалеж и бурни

...
Лошото време Авги удари Гърция със силен снеговалеж и бурни
Коментари Харесай

Гърция е в плен на снега, корабите са на котва

Лошото време " Авги " удари Гърция със мощен снеговалеж и бурни ветрове. Забранено е придвижването на всички типове камиони с оптимално тегло над 3,5 тона по маршрута от Солун до Атина на автомагистрала Е65 до 10.00 ч на 30 януари в сектора от 31,9 км до 46,9 км. Изключени от тези правила за придвижване са спешни коли, коли за пътна помощ, транспортни средства, пренасящи сол, коли за спешна помощ и други от първа нужда.

Днес сняг ще вали в област Атика, най-вече от 300 метра надморска височина, основно от Кифисия и по на север. Има сняг във Вилия, чака се да сняг в Капандрити, Дионисос, Агиос Стефанос. Обилен снеговалеж има в Хипократ Полития, Стени Евия и Парнита. Обилен снеговалеж се чака и в градовете Волос, Ламия и Ливадия.

В Атина температурата ще доближи до 7 градуса по Целзий, а в северните покрайнини ще варира сред 0 - 3 градуса по Целзий.

Лошото време " Авги " е в ход от понеделник вечерта. Снегорини и Гражданска отбрана се бориха цяла нощ в северната част на Евбея, с цел да запазят пътната мрежа отворена.

Корабите остават на котва заради неподходящите метеорологични условия, които доминират в доста морски региони на Егейско море и ветровете доближават 8 до 9 бофорта.

От пристанище Пирея утринните плавания до Цикладите няма да се правят. В мощ е възбрана за корабоплаване от пристанищата Рафина и Лаврио.

За островите Аргосароникос маршрутите се извършват единствено с кораби от затворен вид.

Линиите Св. Марина-Неа Стира, Волос-Споради, Кавала-Прину и Александруполис-Самотраки са затворени.

Маршрутите по линията Керамоти-Лименас Тасос се извършват единствено с фериботи от затворен вид.

Пътниците, които ще пътуват през днешния ден, би трябвало преди заминаването си да се свържат с локалните пристанищни управляващи и туристически организации за всевъзможни промени на маршрутите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР